Lederen i Det Norske Travselskap (DNT) er klar på at det ikke er mye å enes om etter å ha lest i gjennom Østrings kraftige angrep.

– Jeg har nok en gang gjennomgått Østrings kommentarer i saken. Av det grunnlaget fastslår jeg at Østring fortsatt omgår virkeligheten, sier DNT-lederen.

– Offentlig kjent

DNT-lederen har en langt annen formening om saken enn hva som er tilfellet for egen del.

– Alt som har foregått i Bodø er offenlig kjent og godkjent fra myndighetenes side, sier Weum.

– Østring spør om du har forvekslet rapporten fra Skår med den første interne rapporten fra Odd H. Johansen. Hva er ditt svar på dette?

– Jeg forveksler ingenting, og vet meget vel hvilken rapport som det her snakkes om. Jeg har hele veien siktet til Skårs rapport, sier Weum.

– Men kan du gå nærmere inn på hva som er feilene i Skårs rapport?

– Den er så upresis at jeg ser på det som uinteressant å ta feilene fram i offentligheten. Og jeg kan si fra DNT-hold at denne rapporten aldri vil komme ut av den skuffen som den er lagt i, sier trav-lederen.

Han spekulerer også i hva som kan være årsaken til uttalelsen fra den tidligere NNTF-lederen.

– Motivasjonen her er meget vanskelig å forstå om han ønsker en lysende framtid for nordnorsk trav, sier Weum, og understreker at resten av innholdet i saken tas internt.

Oppgitt over Nord-Norge

Weum hevder at norsk trav er oppgitt over situasjonen i Nord-Norge.

– Landsrådet i DNT oppfordrer medlemmene i nord-norske travlag til å skape ro i organisasjonen , og bruke kreftene på å utvikle sporten til det beste for nordnorsk travsport. Negative karakteristikker av andre medlemmer i sosiale medier skal unngås. Positiske diskusjoner føres i offisielle fora. Trav-Norge følger situasjonen i Nord-Norge nøye, og forventer endring i adferd fra enkeltmedlemmer for at ikke travsporten i landsdelen skal dø, siterer Weum fra Landsstyrets møte 28. november.