De ante fred og ingen fare da den tillitsvalgte fra Gjensidigestiftelsen ba om et møte for å se an statusen hos Seljestad-klubben på egen hjemmebane. Men da Rørvoll plutselig åpnet opp håndveska og tok fram en sjekk på 180.000 kroner til idrettslaget, legger ikke FK Landsås imellom at det var tre staute karer som måtte kjenne litt på sine følelser.

– En slik gave gjør oss absolutt rørt. Dette er jo penger som vi ellers måtte ha lånt for at vi skulle utbedre vårt anlegg, sier leder Kjell-Roar Nilsen, før han utdyper:

– Jula kom tidlig til Landsåsbanen i år. Dette kunne jeg ikke ha forestilt meg i det hele tatt.

Sikkerhetsfokus

Tidligere har FK Landsås søkt om disse pengene til Gjensidigestiftelsen. Likevel hadde de ikke forventet at Rørvoll skulle komme med denne førjulsgaven en drøy uke før jul.

– Vi har jo et stort behov for å oppgradere vår bane. Her er det mange sikkerhetsmessige tiltak som vi er veldig klare for å gå i gang med, sier Nilsen.

Han understreker at det er en viktig oppgave å bedre sikkerheten til anlegget.

– 2018 kommer til å ha et stort anleggsfokus for vår del. Dette er vår prioriteringssak nummer, en, og utgjør rammeverket for vårt anlegg. Derfor har et fangnett spesielt betydd mye for sikkerheten, sier Nilsen, og får støtte av trener og søknadsskriver Tommy Paulsen:

– Når dette kommer opp til våren, betyr jo dette at vi kan ha mye mer effektive treninger, komme hjem fra trening tørrskodd og uten skrammer og skrubbsår, etter å ha vært nede i skråningene for å hente baller, sier Paulsen.

– Største gave noensinne

FK Landsås daglige leder, Hans Richard Larssen, påpeker han at dette også er en historisk dag for fotballklubben fra Seljestad.

– Vi har nok hatt sponsorkontrakter som så vidt har overgått dette beløpet. Men som gave er dette det desidert største beløpet som noen gang har tilfalt oss, sier Larssen.

Rørvoll legger ikke skjul på at FK Landsås søknad traff glimrende i forhold til stiftelsens mål.

– Vi støtter opp om frivilligheten. Og spesielt når det handler om å forbedre sikkerhetsmessige aspekter med anlegget, sier Rørvoll.

Dette er første gang i år at Rørvoll dukker opp som overraskende julenisse for Gjensidigestiftelsen i vårt område. Pengene skal brukes til fangnett rundt banen, ny speakerbu, nytt kampur og rehabilitering av gjerde rundt Landsåsbanen. Utenfor dette prosjektet skal også Landsåsbanen igjennom et kunstgressbytte denne sommeren.