Det kan stifter av Harstad Ishockeyklubb, Ludvig Forthun berette om.

– Kurset var todelt. Første del besto av et skøyte- og ishockeykurs, mens del to var rettet mot den spesifikke ishockeytrenerutdanning. Fokuset lå på å skape mestring rundt elementer som koordinering, balanse og grunnleggende skøyteferdigheter, sier Forthun.

Han beskriver også skillet mellom barneidrett og idrett for eldre utøvere som et stort skille.

– Barna skal oppleve lek, mestring, og treningsøkter som skal bestå av ros og oppmuntring. Samtidig skal øktene preges av aktivitet, forklarer Forthun om kurset i Narvik.

Erfaren kursholder

Kurset var avholdt av en mann som slett ikke er noen hvemsomhelst i norsk ishockey.

– Over 500 jenter og gutter deltar her hver eneste vinter, sier Forthun.

Som et resultat av å ha gjennomført kurset, har Harstad nå åtte sertifiserte instruktører. Adam Hartley, Rasmus Moxnes, Katrine Thorsen Rose, Jesper Beenfeldt, Erik Utz, Erik Juel, Yngve Elverhøi og jeg har alle nå sertifisering for å være instruktører på aldersbestemt nivå, sier Forthun.

Lokal aktivitet

Derfor er det første steget for å få i gang lokal aktivitet på hjemmebanen i Kanebogen.

– Vi starter opp med aktivitet to ganger ute på den ene langsida. Med tanke på at isen er rekordtidlig klar, satser vi på aktivitet for barn og unge her. Foreldre med barn er hjertelig velkommen her, sier Forthun.

– Vi har planer og ambisjoner til å starte opp med en lokal ishockeyskole. Og det er også perspektivet som vi har. Vi har ingen store planer om å sjøsette noen satsing på a-lagsnivået med det første. For oss er det barn og unge som gjelder. Nå håper vi på at oppslutningen fra de unge blir god, sier Forthun.

– Mange blir nok fristet til å prøve seg på den nye aktiviteten. Så er det opp til oss å klare å få dem med oss over tid.

KURS: Elevene fra Harstad Ishockeyklubb i aksjon på isen i Narvik da de utdannet seg til instruktører. Foto: privat
BALANSE: Yngve Elverhøi øver balanse med egen kølle som hinder. Foto: privat