I januar 2010 åpnet Martin og Helen Hokland Geir Tore-løkka, som er oppkalt etter deres avdøde far. Den ene fjerdedelen av fotballhallen i Medkila skal være et areal åpent for fri lek hver dag, døgnet rundt og året rundt.

Tidligere i år søkte Medkila IL om tilskudd på kommune midler avsatt som en støtteordning i forbindelse med barn og unges år i Harstad. Søknaden ble begrunnet med at tilbudet «Geir Tore-løkka» er under press på grunn av reduserte sponsor- og reklameinntekter på halldriften generelt.

– Evigvarende

Nylig kom avslaget. Styreleder Dag Solberg i eiendomsselskapet Medkila Fotballpark AS, som drifter hallen, sier avtaler med samarbeidspartnere er gjort etter at søknaden ble sendt.

– Vi fortsetter inntil videre med åpen hall året rundt og 24 timer i døgnet. I prinsippet er Geir Tore-løkka evigvarende i konseptet, og ingenting tilsier at den skal bort, sier Solberg.

– Bekymringen knyttet til tilbudet gjelder ikke Geir Tore-løkka isolert sett, men mot helheten i halldriften på grunn av reduserte inntekter, understreker han.

Kan komme endringer

Frileksarealet er viktig å ivareta, og Solberg sier at Medkila og Krafthallen gjentatte ganger har fått anerkjennelse både fra fotballforbundet og miljøer landet rundt for tilbudet.

– Vi må kanskje vurdere å ha hallen stengt i perioder dersom presset på økonomien blir for stor. Vi fraviker heller prinsippet om døgnåpent året rundt heller enn å vurdere utleie av frileksområdet. Det vil aldri komme på tale. Derimot kan det for eksempel bli aktuelt å stenge hallen når den ellers ikke er i bruk til organisert trening for å redusere driftskostnadene, sier Solberg.

Eiendomsselskapet har årlige kostnader på 1,5-1,6 millioner kroner på hallen inkludert nedbetaling av lån, vedlikehold, strøm og oljefyring.

Vigdis Hokland i Seaworks AS håper at videre drift av hallen og «Geir Tore-løkka» sikres på beste måte.

Bedriften har en samarbeidsavtale med eiendomsselskapet i minst åtte år, det vil si ut 2018.

– Seaworks AS eier navnet på løkka, og intensjonen er at løkka skal være et fritreningsområde. Vi ser på det som et positivt tilbud for barn og unge med en bane for fri aktivitet og egentrening for alle, og erfaringen er at tilbudet har vært godt mottatt av både brukere, foreldre og fotballmiljø, skriver Vigdis Hokland i en epost.

LEDER: Dag Solberg garanterer videre drift av frileksområdet, og vil stramme inn overfor trenere som har organisert aktivitet her. Foto: Ivar Hjelvik