Gabriel Andersen, Sander Finjord Ringberg, Thomas Skoglund Windstad og Truls Torblå er invitert på trening med rivalen.

HILs sportslige leder Dag-Jøran Olsen tipper at minst to av dem fortsetter i gult og svart. Mjølner-trener Stian Johnsen, som spilte for, og senere trente HIL, i 2014 og 2015, vil ikke spå, men sier følgende:

– Hvis jeg fikk velge hvem av dem ... Jeg får vel være litt Ole Brumm og si ja takk, gjerne alle fire, sier Johnsen.

– Synd å kjempe om de samme

Mjølner-treneren må først og fremst tenke på sitt eget lag, som tok steget til 2.-divisjon etter å ha blitt seriemester i høst. Samtidig håper han at HIL lykkes. Johnsen hadde gode år i klubben, og følger spent med på prosessene som er igangsatt i Harstad i høst.

– Nå har Mjølner den sportslige fordelen ved å være divisjonen over HIL. For noen år siden var et motsatt og Mjølner-gutter dro til Harstad. Ideelt sett burde vi ikke vært på jakt i det samme spillermarkedet. Det er synd at vi kjemper om de samme spillerne, sier Johnsen.

– Vi har invitert de fire fra HIL fordi alle er gode spillere, som vil kunne forsterke oss. Derfor ønsker vi å vise oss fram og la spillerne bli kjente med oss. Da vil de få et bedre utgangspunkt før de skal bestemme seg. Det er viktig at de vet hva de går til dersom de velger å bytte klubb, sier Mjølner-treneren.

– Alt er mulig

Han er fullstendig klar over at nåværende skolegang og fremtidige studier kan gjøre det vanskelig å få napp hos flere av HIL-gutta. Truls Torblå skal etter planen til USA i begynnelsen av januar for å fullføre skolegang. Thomas Skoglund Windstad er bosatt i Tromsø på grunn av studier og ønsker helst ikke pendle. Både Gabriel Andersen og Sander Finjord Ringberg er russ og har et halvår igjen på videregående skole.

– Alle har skolegang, men med forskjellige utgangspunkt. Vi ønsker primært ei fast treningsgruppe i Narvik, men det finnes løsninger. Jeg pendlet et halvår da jeg var i HIL. Alt er mulig å få til. Det er litt opp til spillerne selv hva de vil, sier Johnsen.

Optimisme i HIL

Sportslig leder Dag-Jøran Olsen sier HIL har gitt spillerne tillatelse til å trene med Mjølner ei økt.

– Jeg tipper at Gabriel og Sander spiller for oss i 2018. Thomas har signalisert at han helst vil til en klubb i Tromsø, men vi er ikke ferdig snakket med Thomas. Jeg vil tro at han kommer på noen HIL-treninger før han bestemmer seg. Truls drar til USA og vi får ikke gjort noe i så måte før tidligst neste sommer, sier Olsen.

HIL har nettopp ansatt et nytt trenerteam, som er i gang med spillersamtaler og kartlegging. Hovedtrener Bjørn Ludvigsen og assistent Jostein Kajander vil gjøre sitt for å selge inn et budskap om hvorfor flest mulig av spillerne bør bli i HIL.

– Jeg skjønner at spillerne lar seg smigre av Mjølner, så er det opp til oss i HIL å gjøre hva vi kan for å beholde dem.

ØNSKET: Gabriel Andersen Foto: Knut Ingebrigtsen
ØNSKET: Sander Finjord Ringberg Foto: Knut Ingebrigtsen
ØNSKET: Thomas Skoglund Windstad Foto: Knut Ingebrigtsen
ØNSKET: Truls Torblå Foto: Knut Ingebrigtsen