Det skjedde da kommunestyret vedtok reguleringsplanen for sykkelparken, som allerede er et godt stykke på vei i sin realisering.

– At politikerne gikk inn og godkjente reguleringsplanen åpner opp for at vi kan gå videre med vår anleggsutvikling, sier Evensen.

Stor jobb

Lederen for prosjektgruppa legger ikke skjul på at det har blitt lagt ned en betydelig innsats fra sykkelklubbens side for å informere om klubbens planer hos de lokale politiske kretsene.

– Klubben har vært på besøk hos de fleste lokale politiske partier for å holde vår presentasjon om våre planer og tanker om framtida. Det gjelder også i Utvalg for oppvekst og kultur. Det har utelukkende blitt møtt med positiv respons, sier Evensen.

Han mener også at prosessen, som involverer kommunens administrasjon, har vært av det positive slaget.

– Vi har jo vært utålmodige her. Men å utarbeide gode planer tar tid. Den dialogen som vi har hatt med kommunens ansatte, har vært god. Spesielt har rådmannen møtt oss med stor forståelse, sier Evensen.

Planer om utvikling

Fredagens tommel opp fra kommunestyret betyr også at det er muligheter til å gå videre med arbeidet i den fremtidige storstua.

– For oss er det viktig å forankre arbeidet i vår egen klubb. Det er Harstad Cykleklubbs generalforsamling som skal bestemme hvordan vi skal prioritere å jobbe med vår fremtidige storstue, sier Evensen, før han utdyper:

– Vi har satt opp en foreløpig milepælsplan. Den inneholder foreløpig et fokus på å realisere den såkalte pumptracken og knøttetracken. Det håper vi på å være ferdig med til sommeren. Så har vi gitt oss selv ett ytterligere år for å bli helt ferdig med vår rundbaneløype, sier Evensen.

Breddetenkning

Prosjektlederen understreker også at klubben har fått godt gehør for å være bred i tankegangen angående realiseringen av sykkelparken.

– Vi prøver å favne om alle, fra våre yngste til våre seniorutøvere. Så er det også vårt mål at dette skal være et idrettsanlegg som hele Harstad og omegn kan ta i bruk.

MU­LIG­HETS­STU­DIE: Slik hå­per Harstad Cykleklubb på at om­rå­det som de dis­po­ne­rer skal bli se­en­de ut Il­lust­ra­sjon: Dora Galveia/Hipp Hur­ra Foto: Illustrasjon: Dora Galveia/Hipp Hurra