For at klubben skal lykkes på banen må grunnmuren på plass. Vesentlige forutsetninger er solid økonomi, gode samarbeidsavtaler, samt kompetent og robust ledelse og administrasjon med fast ansatte på marked, daglig ledelse og sport. Omsetningen må ganges med tre og en halv fra dagens nivå på 3,7 millioner, og komme opp på et nivå rundt 13 millioner kroner i perioden.

Organisatorisk må HIL være på 1.-divisjonsnivå i 2021, to år før a-laget skal ta steget. Et sportslig scenario, som omtales som realistisk, men samtidig optimistisk, er at HIL skal rykke opp til allnorsk 2.-divisjon i 2019, og bruke tre sesonger på å etablere seg før et opprykk i 2022 til nest øverste nivå.

– Etter mitt skjønn er dette mulig å få til, sier Trygve Bornø, leder av interimsstyret i HIL.

– Alle må være med

Ovennevnte er hovedtrekkene i en rapport, som et klubbuavhengig strategiutvalg, ledet av Tommy Myrland, presenterte for HILs styre lørdag ettermiddag. Gjennomgangen av dokumentet, med detaljerte beskrivelser av tiltak, mål og milepæler underveis, fikk interesserte medlemmer, 30 i tallet, en gjennomgang av søndag kveld. Strategirapporten tar det sittende interimsstyret eierskap i. Mandag er det innkalt til to møter med næringslivet. Også fotballkretsen og idrettsrådet er inviterte.

– Hvis vi skal lykkes, er det viktig at medlemmene selv og omgivelsene, altså næringsliv, kommune, klubbene rundt oss, er positivt innstilte. HIL ønsker å ta et samfunnsansvar i enda større grad enn det klubben gjør i dag. Vi ønsker å skape identitet, og Harstad stadion skal være en møteplass. HIL ønsker igjen å bli en markedskanal for næringslivet, sier Bornø.

Spent

Interimsstyret i samarbeid med et nytt markedsutvalg og et sportslig utvalg skal påbegynne de kortsiktige oppgavene, og langsiktig strategiarbeid må videreføres etter det ordinære årsmøtet 25. februar. Bornø er spent på tilbakemeldingene HIL vil få i de nærmeste dagene i tiden fram til da.

– Jeg håper virkelig at næringslivet og byen deler vår entusiasme. Etter hvert vil vi få svar om det bare er noen ledere og ildsjeler på HIL-huset som har visjoner. Hvis ingen vil være med, er dette umulig å få til. Da må vi akseptere at dagens nivå er det vi er tilfredse med i Harstad, sier Bornø.

UTVALGSLEDER: Tommy Myrland har ledet strategiutvalget, som presenterte hvilket potensial og muligheter HIL har i perioden fram til 2023. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø