Innebandylaget har et mål om direkte opprykk etter degraderingen fra nasjonalt toppnivå i vår, men møtte kvist i søndagens toppkamp mot Bodø.

Oppgjøret i Sørfoldhallen endte 5-5. Harstad skuslet bort en tomålsledelse i løpet av 59 skjebnesvangre sekunder mellom det åttende og niende minuttet av tredje periode søndag. To ganger tok Bodø hurtige overganger og skåret på kontringer etter at Harstad tapte ballkontroll i angrep.

Slapp med skrekken

Spillende sportslig leder Nicolai Christensen skulle gjerne hentet hjem full pott, men Harstad nøyde seg med fire. Lørdag ble det oppskriftsmessig seier 10-4 over Sørfold/Hamarøy.

– Egentlig er det bra at vi fikk en oss karamell og poengtap. Kanskje er det akkurat hva vi trenger. Vi må ikke tro at vi er så mye bedre enn andre, og mot Bodø ble det en slitekamp, sier Christensen.

Bodø var i tredjeperioden nærmest seieren. Snaut sju minutter før full tid smalt det i tverrliggeren bak Harstad-målmann Mareks Belousovs. Sisteskansen kom seg i balanse og stopper returen med en feberredning.

– Vi var fåtallige og slitne mot slutten. Flere av våre spillere hadde mange kamper i beina etter å ha spilt mye både for andre- og tredjelaget i løpet av helga. Kampprogrammet ble kanskje for tøft, sier Christensen.

Utvisning

Lagkamerat Espen Myrvang måtte se de siste 6.45 minuttene fra utvisningsbenken etter å ha pådratt seg en timinutters straff. Da var allerede Mark Klausen og Espen Henningsen ute av spill, og Harstad

avsluttet kampen med bare seks mann i rotasjon.

– Det var dumt av meg å bli utvist. jeg skulle bare knuffe bort en motspiller, som ureglementert stilte seg i vår mur. Han var liten og falt lett, sier Myrvang, som er en fair spiller. Det er faktisk tre år siden sist han fikk en tominutter, noe som hører sjeldenheten til for en back i innebandy.

Bodø-spilleren hadde først knuffet til tre av Harstads spillere, men dommerne slo kun ned på den siste forseelsen.

– Vi spilte ikke uavgjort på grunn av utvisningen, men det gjorde det ikke enklere å gå for seieren når vi allerede var så få spillere. Lærdommen får være at vi ikke kan stille uten to fulltallige rekker, og mangle sentrale spillere, dersom vi skal vinne i 2.-divisjon, sier Myrvang.

Garanterer hjemmeseier

Harstad er fire poeng bak Bodø på tabellen, men har to kamper til gode. De fire beste fra avdelingen går til det nordnorske sluttspillet, og først da teller det virkelig å vinne.

– Avdelingsseieren er kanskje ikke så viktig i seg selv, men skal vi rykke opp til eliteserien bør vi ikke tape en eneste kamp i Nord-Norge, sier Myrvang.

Han fastslår skråsikkert at Harstad slår Bodø når samtlige spillere er tilgjengelige.

– Jeg skal ikke si at vi slår dem med ti mål, men vi kommer til å vinne mye når de tar turen til Harstadhallen, sier Myrvang.

REDDET: Målvakt Mareks Belousovs berget det ene poenget i kampen mot Bodø. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø