Det internasjonale sykkelrittet, som har sitt utspring fra Andørja og Harstad, er satt opp med fem etapper i terminlista til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fra onsdag 8. august til søndag 12. august.

Forskyvning

Verken antall etapper eller datoene er 100 prosent avgjort, ifølge daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

– Svært mange ritt er forskjøvet med én uke sammenlignet med tidigere, men ikke vi. Derfor er vi nå bare to uker bak Tour de France, mens vi pleier å starte tre uker senere. Det ligger en sak inne hos UCI om dette nå, og vi kan bli forskjøvet med en uke, sier Dybdal.

– Vi har søkt UCI om fem etapper, og det er godkjent. Hvis vi får til en etappe i Russland, noe vi ikke vet ennå, har vi muligheten slik terminlista ser ut nå, sier Dybdal.

Han understreker at rittet ikke skal utvides permanent.

– For oss er fire dager ideelt. Så kan det enkelte år skje ekstraordinære ting som gjør at vi må ha fem etapper, sier Dybdal.

Uavklart når etapper slippes

Ei fullpakket terminliste er en av grunnene til at Arctic Race of Norway som utgangspunkt ikke ønsker å strekke rittet. Blant annet tilgangen til ryttere kan bli redusert. Syklistene kommer samlet i charterfly fra Brussel. Hittil har de ankommet Nord-Norge tirsdag ved rittstart torsdag.

– Kommunikasjonen blir vanskelig hvis vi begynner en dag tidligere. Da må rytterne være i Nord-Norge mandag, og mange vil ikke rekke på grunn av andre konkurranser. Vi tar derfor sikte på å etablere oss som et firedagersritt.

Hvor etappene skal finne sted i 2018 kan bli offentliggjort i forbindelse med Nord i sør-konferansen i Oslo mandag 8. januar.

– I de siste årene har vi fått dette til, men det er ikke sikkert vi har etappene klare til da. I så fall må presentasjonen komme på et senere tidspunkt, sier Dybdal.