Det kan bli konsekvensen etter at Jan Ottar Østring står på listen over et navngitt firkløver som den nye lederen mener har vært framtredende i å spre usannheter om travsporten. Selv er han ikke nådig i beskrivelsen av hvordan travsporten nå styres på etter at han takket av som forbundsleder i vår.

– Jeg føler at det må stilles ett spørsmål i denne sammenhengen, sier Østring og utdyper:

– Hva i alle dager skal medføre noe så alvorlig som en ekskludering fra travsporten? Det synes jeg er et betimelig spørsmål akkurat nå, sier den tidligere travpolitikeren.

Han er også rask med å påpeke at avisens pakke rundt Renova-rapporten signert Jan Arne Skår 11. november er noe som han vil følge nøye med i utviklingen på.

– Den eneste grunnen til at noen kan hevde at jeg farer med usannheter må være basert på forrige intervju med Harstad Tidende. Da var Renova-rapporten under lupen. Her påpekte jeg at Bodø Travlag hadde fått moms igjen på bakgrunn av et tilskudd fra DNT, øremerket Bodø Travlag. Der hevdet jeg at de har brukt dette for å bli en del av merverdiavgiftsregisteret. Det mener jeg medfører riktighet, sier Østring.

– At DNT-leder Knut Weum da går hen og bestrider rapportens innhold og i tillegg sier at det forrige styret har lagt den bort, betviler jeg. Det er uhørt at jeg blir beskyldt for å fare med løgn i denne sammenhengen, sier en opprørt Østring.

– Hva tenker du om at du er blitt foreslått ekskludert fra norsk travsport?

– Jeg mener at det ikke finnes grunnlag for en slik reaksjon. Jeg reagerer også sterkt mot det som jeg ser på som falske beskyldninger, sier Østring.