Under fredagens renn over 15 kilometer fristil på Gålå, viste Mikkelsen at man lenge var på skuddhold til å levere et langrenn som det luktet fugl av. Likevel ramlet han ned noen plasser i løpets sluttfase, og endte opp med en 29.-plass.

– USA-turen og møtet med Donald Trump satt nok fortsatt litt i kroppen. Man blir jo litt utladet etter slike reiser. Men når det er sagt, så er jeg egentlig greit fornøyd. En 29.-plass er greit nok å ta med seg i et løp hvor man ikke hadde helt dagen. Det er tett i toppen. Om dagen hadde vært litt bedre for min del, så kunne jeg fort ha klatret en del plasser på resultatlista, sier Mikkelsen.

– Målet er ikke begravd

Dagens løp fra Mikkelsens side besto av en rolig åpning og en positiv utvikling midtveis i løpet. Men på de siste kilometerne ble det tungt.

– Jeg gikk meg stiv, og tapte nok litt i sluttfasen. Likevel er min konklusjon et helt greit løp. Og det er godt å ta med seg videre på en dag der ikke alt stemte.

–Du har som målsetting å hente hjem flere topp 15-plasseringer denne sesongen. Hva tenker du om det nå?

– Målet er ikke begravd. Det er fortsatt en god del å gå på. Formen er ikke helt topp. På samme tid ser man at det tilnærmede bunnivået er ganske høyt. Derfor ser jeg positivt på sesongen i tida framover, sier Mikkelsen.

Lørdag stiller Mikkelsen til start på klassisk sprint, mens han søndag skal ut på 15 kilometer klassisk.

– Lørdag stiller vi til start og gir jernet. Så får det gå som det går. Søndag stiller vi forhåpentlig på startstreken med en god kropp. Da satser jeg på et nytt godt løp, sier Mikkelsen.

På vei opp

En annen løper som var meget godt fornøyd med sin prestasjon under fredagens 10 kilometer fristil var Anette Kjellbergvik fra Lødingen. Den Tromsø-baserte jenta som representerer Kvaløysletta Skilag kapret sine første norgescup-poeng i et distanserenn på flere sesonger etter at hun gikk inn til en 30.-plass.

– Jeg sa før start at jeg ville være fornøyd med en plass blant de 30 beste. Når jeg da går inn til 30.-plass, er det et greit renn fra min side, sier Kjellbergvik.

Hun beskriver løpet på følgende måte:

– Jeg følte at jeg var litt seig de første fem kilometerne. Så avsluttet jeg løpet oppløftende. Det tar jeg med meg på den positive sida. For dette er ikke en løpsutvikling som jeg er vant til, sier Kjellbergvik.

23-åringen mener at dette er godt nytt, også for resten av helga.

– Jeg håper på at helgas klassiske sprint også kan bli en oppløftende opplevelse, sier Kjellbergvik.

Samboer og langrennsløper, Torgeir Sulen Hovland, fikk kjenning med sykdom før norgescuprennet, og kom ikke til start. Eirik Mikkelsen fra Medkila Skilag ble nummer 115.

OPPTUR: Anette Kjellbergvik leverte en oppløftende 10 kilometer fristil. ARKIVFOTO Foto: privat