Det sier Liss-Karin Sandvik om valget til Nord Norge Travforbund i 2017. Da forlot Jan Ottar Østring sin post etter mange år som forbundsleder i Nord Norge Travforbund. Inn kom et nytt styre hvor Steve Strøm ble ny forbundsleder. På tidspunktet hvor møtet ble avholdt tidlig i april, hadde Sandvik forhåpninger til det som skulle skje i nordnorsk travsport i tida framover.

– Strøm ønsket åpenhet og kontakt med grasrota. Derfor trodde jeg at han ville fortsette en positiv trend som allerede hadde vart i mange år, sier Sandvik

Nå er situasjonen langt annerledes.

Tungt skyts

I en e-post til Det Norske Travselskap, som har havnet i hendene til Harstad Tidende, skrives det følgende med Steve Strøm som avsender:

«Som leder i NNTF ber jeg DNT, etter beste evne, å gjøre preventive tiltak som eksempelvis utestengelse/sletting av medlemskap for personer som har vært fremtredende i aviser og sosial media. Navn på personer som jeg mener har vært fremtredende i å spre usannheter, og som bør tas med i vurderingen kan nevnes: Jan Ottar Østring, Jan Arne Skår, Liss Karin Sandvik, Ragnar Storå.», før det avsluttes:

«Håper DNT nå gjør alvor i å få satt en stopper for disse ødeleggende handlinger vi registrerer og som her er nevnt.»

– Skjønner ingenting

Sandvik legger på sin side ikke skjul på at pendelen har svingt helt i andre enden av skalaen i forhold til forbundslederen.

– Vi var så avhengig av at det skulle komme inn en leder i Nordnorsk Travsport som skulle være samlende. I stedet viser det seg at han har vært den personen som har skapt ståheien. som blant annet involverer kraftige verbale angrep på andre styremedlemmer i NNTF som ikke støttet hans ideer. Han har også satt fyr på et gammelt bål, mener Sandvik.

– Du er en av fire som pekes på som en av bidragsyterne til bråket i travsporten. Hva tenker du om dette eksklusjonsforslaget?

– Utelukkelse kommer ikke til å skje. Det finnes det ikke grunnlag for. Jeg er avslappet i forhold til dette, men også veldig skuffet, sier Sandvik, som også bekrefter at hun er gjort kjent med den omtalte e-posten til Det Norske Travselskap før Harstad Tidende kontaktet henne.

– Har du tillit til forbundslederen i NNTF?

– Han må gjerne forlate før han ødelegger mer av vår kjære sport.

– Må være en vits

Heller ikke Ragnar Storå skjønner noe av hva som fører til at han skal utestenges fra travsporten.

– Jeg har hørt rykter om dette forslaget. Men jeg må innrømme at jeg har store problemer med å ta dette alvorlig, sier Storå.

Den mangeårige forbundssekretæren i NNTF har store problemer med å skjønne hvorfor han har hentet hans navn opp av hatten og plassert han på en liste over personer som skal utestenges fra travsporten på livstid.

– Jeg tenker at dette må være en vits. Om det kommer så langt at det blir noen sak av det, så ser jeg på det som nettopp det. For dette kan jeg ikke skjønne kan være alvorlig ment, sier Storå.

Jan Arne Skår er også forespurt om at hans navn står på forbundslederens vurderingsliste for eksklusjon. På det nåværende tidspunkt har han ingen kommentar til saken.