Målvakten så ut til å ha gitt seg i en alder av 39 år da Harstad misset i kvalifiseringen for opprykk til 2.-divisjon i vår.

Onsdag kveld er Røisland tilbake når Harstad reiser til Idrettens Hus i Narvik for toppoppgjør mot Ankenes, som er tilbake i landsdelsserien etter nedrykket fra allnorsk 2.-divisjon i vår.

Comebacket bekreftes av Harstads trener Ketil Lian, som ikke har bestemt seg for om Røisland går rett inn på laget fra start eller om den 20 år yngre Emilie B. Bakkelund får fornyet tillit.

– Jeg skal ta en prat med målvaktene før avkast. Emilie er ung, og jeg vil forsikre meg om at hun er klar for oppgaven og ikke blir tatt av nervøsitet i en toppkamp som denne. Det kan være at Emilie starter, og så ser vi hvordan det går, sier Lian.

Han mener Røislands retur gir trygghet både for målvaktkollega Bakkelund og for laget som helhet.

– Vi har bare hatt den ene målvakta hittil i sesongen. Det er tøft å stå der alene uten noen å støtte seg til, spesielt for en så ung spiller som Emilie, sier Lian.

Røisland vil ikke være aktuell for samtlige seriekamper, opplyser treneren.

– Vi må ta hensyn til jobb og familie. Hun er med så ofte som mulig, sier han.

Harstad leder tabellen, men kun på bedre målforskjell enn Ankenes, etter fire spilte runder. Begge lag står med fire strake seirer.

– Seriemesterskapet vil trolig stå mellom Ankenes og oss. Vi kjenner til deres styrker og er godt forberedt. Til en slik kamp trenger jeg ikke å gjøre så mye. Det er motivasjon i seg selv å møte Ankenes, som pleier å overraske. Ingen har lyst til å tape slike lokalkamper, sier Lian.