Håndballjentene vant 25-19 over Ankenes på bortebane onsdag kveld. Toppoppgjøret var avgjort tidlig i andre omgang da Harstad hadde opparbeidet seg et forsprang på ti mål.

Mye av æren hadde backen Siri Johansen, som var rask, besluttsom og sikker på avtrekkeren. Hun skåret åtte av sine ti mål før pause.

– Jeg tar ikke æren alene. Hvis jeg skal lykkes må jeg ha gode medspillere, som finner meg til riktig tid slik at jeg kommer på skuddhold, sier hun.

– Hadde kontroll

Trener Ketil Lian ser ingen grunn til å pakke det inn.

– Siri skjøt oss til seier. Hun var fantastisk, sier Lian.

Forskjellen med og uten Johansen var stor. Da Lian på timålsledelse valgte å hvile backen, spilte Harstad en periode på 12 minutter uten å skåre.

– Ingen andre tok ansvar offensivt da Siri var ute. Det må vi jobbe med, sier Lian.

I andre omgang ble det periodevis vel sosialt laguttak der Lian rullerte for at alle skulle få spille. Ti måls ledelse skrumpet inn til fire, og da fremsto Harstad ganske likt som da laget rotet bort en stor ledelse og opprykk i kvalifiseringen i vår.

– Det kunne blitt en reprise, ja, men jeg fryktet det egentlig ikke. Jeg hadde en plan om å sette inn Siri og noen andre hvis vi ikke klarte å hente oss inn. Det er viktig å la flere få sjansen, særlig når vi kontrollerer, sier Lian.

Sjef i forsvar

Harstad skåret bare ni mål etter pause. Linjespiller Karoline Nordmo sto for fire av disse. Hun var bevegelig og i posisjon, og ble funnet til riktig tid av backene med smarte innspill.

Grunnlaget for seieren ble først og fremst lagt i forsvar. Der var Anette Linaker Olsen sjef. Hun leste Ankenes’ angrep som en åpen bok, tok steg ut fra linja til riktig tid og satte inn den ene prakttaklingen etter den andre. Medspillerne fulgte hennes eksempel, og skapte frustrasjon hos hjemmelaget.

– Forsvarsjobben var strålende, sier Lian og Johansen.

Halve jobben er gjort, men Harstad er ikke mester ennå.

– Vi må slå Ankenes en gang til når de kommer til oss. Da må vi være like skjerpet og legge ned samme innsats som i denne kampen, sier Johansen.

FORNØYD: Ketil Lian var engasjert på sidelinja. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø