Håper å få erstattet tre av proffene:

Tirsdag kveld begynte årets toppserielag så smått med oppkjøringen. Neste sesong skal Medkila spille i 1.-divisjon for første gang siden 2012, og Haugenes har fra første stund etter nedrykket vært klar på at oppholdet på nest høyeste nivå må gjøres kortest mulig.

Stopper og angripere

Treneren vil ha inn både ungt og gammelt, og Haugenes ønsker seg penger til å signere tre europeiske spillere av høy kvalitet. De siste årene har Medkila hatt fire proffspillere.

– Jeg forventer ikke å få penger til å erstatte alle fire, men får jeg nok til tre vil jeg være veldig fornøyd, sier Haugenes.

Hun kaller disse forsterkningene for spydspisser. De skal gå foran og vise vei for laget for øvrig.

– Vi trenger en solid midtstopper, som ved siden av egne prestasjoner kan utdanne de forsvarsspillerne vi har, og styre dem på banen.

– I tillegg ser jeg etter to gode offensive spillere. Laget er brukbart besatt på midtbanen om vi beholder de spillerne vi hadde i år i disse posisjonene, sier Haugenes.

– Har du fått signal om hvor mye ressurser du har til rådighet?

– Både ja og nei. Vi er avhengige av å få inn støttespillere i markedet for å få til satsingen vi ønsker. Dette arbeidet pågår parallelt med å sette sammen spillerstallen.

Medkila taper tilskudd og støtte på cirka 1,2 millioner kroner som en direkte konsekvens av nedrykket.

Tøffere marked

Haugenes understreker at den sportslige ledelsen ikke er kommet langt i søket, og sier at arbeidet er betydelig vanskeligere nå enn da Medkila var i Toppserien. 1.-divisjon er ikke klassifisert som proffliga. Medkila kan derfor ikke hente inn spillere utenfor Europa og EU/EØS-grensene.

– Det er lettere å få tak i amerikanere, som gjerne ønsker seg et eventyr og syns det er spennende å prøve seg i Europa. Europeiske spillere har mer å velge i. Markedet er der, men det er langt tøffere å finne de rette typene, som også er villige til å flytte på seg. Vi kommer til å se etter spillere i Sverige, Danmark og på Island, og kanskje i Europa for øvrig, sier Haugenes.

Håper på gjensyn

Parallelt henvender Medkila seg til regionale spillere, og prøver å lokke tilbake på banen noen som tidligere har spilt for klubben.

– Vi er i kontakt med fem-seks spillere. Det kan være unge jenter som kommer til oss etter hvert, blant annet når det passer med tanke på skolegang. Vi ser også på muligheten for å hente inn noen eldre og mer rutinerte for å få ei rett sammensetning i gruppa. Erfaring er viktig både på og utenfor banen, og vi har i utgangspunktet en veldig ung tropp.

Haugenes håper Mette Skau og Karine Kristoffersen kommer seg på banen etter skader og opphold, og vil også forhøre seg med spillere som Stine Schultz, Kamilla Høybakken og Ann Mari Dovland. De to sistnevnte spilte sist for Medkila i 2016 og er fortsatt bosatt i byen grunnet studier.

– Det aller beste er naturligvis om vi finner spillere lokalt som er gode nok, sier Medkila-treneren.