Når alt er fordelt i Hålogalandshallen står fortsatt 6 timer på hel bane ledig til bruk. Klubbene har mer å hente dersom de er villige til å trene på ugunstige tidspunkter tirsdag, torsdag, fredag og søndag kveld.

Hallbestyrer Kåre Mæhre tror noen av disse timene kunne vært brukt, men innser samtidig at det ikke går å sette opp aldersbestemte lag fra 22 til 23 på kveldstid.

– I så måte må voksne være villige til å trene sent, men stort sett er det barn- og ungdomslag som er i hallen. Svært lite av tildelt tid brukes av seniorlag, sier Mæhre.

Fleksibilitet gir uttelling

Mæhre og Harstad Tidende har gått gjennom bunken av søknader. Oppsummert ber fem fotballklubber, og da er Grytøys 5.-divisjonslag holdt utenfor, om til sammen 68 timer i Hålogalandshallen. De har fått tildelt 31 timer.

Noen har fått full uttelling. Andre har fått langt færre timer enn ønsket.

– Brage Trondenes fikk til slutt alle de ni timene klubben ba om, men det gikk kun fordi det ble takket ja til treninger på ukurante tider. I tildelingen har vi dessuten vektlagt at alle må få et minimum av timer. Derfor har for eksempel Harstad Damefotball fått halvannen time, like mye som klubben ba om. Den er under reorganisering, og vi må gi klubben mulighet til å bygge seg opp igjen, sier Mæhre.

Landsås ba om 25 timer, og har fått 9. Kilkam søkte om 14 timer, som tilsvarer én time per lag klubben har, og fikk 5,5 timer.

– Med fleksibilitet på tidspunkter er det fortsatt mulig å hente ut noen timer ekstra, poengterer Mæhre.

Bruker erfaringstall

Klubbene har for øvrig fått omtrent like mange timer som forrige vinter.

– Kommunen leier også ut Seljestadhallen til fotball. Erfaringstall viser at noen klubber søker om mye mer enn det reelle behovet. Jeg skulle gjerne sett mer nøkternhet i så måte. Flere har underveis sagt fra seg timer. Derfor skjeler vi til tidligere års bruk når timene fordeles, sier Mæhre.