Denne spådommen kommer fra bestyrer Kåre Mæhre i Hålogalandshallen.

Han tror seniorlag vil kreve mer i vinterhalvåret 2018/19 enn i år. Grunnen er at banedekket skal skiftes ut.

– Nåværende gress er så slitt at seniorlagene ikke ønsker å være her. Med et flunkende nytt og moderne underlag vil de komme tilbake og be om flere timer, sier Mæhre.

Hvis alt går slik bestyreren tror, skal underlaget skiftes ut sommeren 2018 og tas i bruk neste høst. Denne vinteren er brorparten av treningstimene fordelt til aldersbestemt fotball.

– Vi har behov for flere spillflater, sier Mæhre.

Antall timer søkt om underbygger denne påstanden. Mæhre tror likevel ikke at det blir fullt belegg hvis det bygges en hall til lik Hålogalanshallen.

– Det blir litt gjetting basert på erfaring, men jeg tviler på fulle haller fra 16.30 til 23.00 hver ukedag. Jeg tror vi vil få en avkorting i begge ender slik at vi kommer nærmere kjernetiden. De fleste vil trene mellom 17 og 20, og takker heller nei til økter enn å si ja til ledige timer tidlig på dagen eller sent om kvelden. Kanskje fylles tiden fram til 22 mandag til torsdag, mens den siste timen, fredager og helg vil bli vanskelig å få utnyttet til fulle, sier Mæhre.

Mer plass til fotball er ikke planlagt per i dag. Prosjektet «Idrettsbyen Harstad» presenterte ulike anleggsbehov da det ble fremlagt i mars. Her nådde ikke fotball opp på lista over fem prioriterte mål, som er idrettens plan for anleggsutvikling i Harstad kommune.