Mesterskapet finner sted i spanske Penyagolosa 10.-13. mai. Aders vil gjerne være med, men er usikker om det er fornuftig å stille til start.

– Det er artig å bli tatt ut igjen. Jeg elsker jo å springe lange løp, men tidspunktet uroer meg. VM kommer veldig tidlig, og kan ødelegge for resten av sesongen, sier Aders.

Vanskelige forberedelser

Kvæfjerdingen er bosatt i Tromsø, og innser at hun vil stille svakt sammenlignet med løpere fra Brasil, Australia eller land som ikke har vinter fram til startskuddet går for det 80 kilometer lange VM-løpet.

Hun VM-debuterte med 12.-plass i Portugal i 2016 i et 80 kilometer langt løp. I år endte hun på 31.-plass da VM gikk av stabelen i Italia. Da var distansen «bare» 50 kilometer.

– Jo lengre løp desto bedre - i alle fall til en viss grense. Slik sett passer det meg bedre at distansen igjen er 80 kilometer, men for å kunne utrette noe må jeg ha et godt treningsgrunnlag.

En slik løsning kan være å legge inn en treningsleir eller to. Aders nevner Alpene eller Gran Canaria, som har sammenlignbart terreng med VM-traseen.

Foreløpig vil hun verken takke ja eller melde forfall.

– Hvis VM var i oktober ville jeg ikke nølt med å dra, men mai er tidlig. Jeg skal vurdere dette nøye i jula og ta ei beslutning når jeg er hjemme i Kvæfjord, sier Aders.

Berlin er hovedmålet

Sesongplanen var lagt før VM-uttaket kom i helga. Det store målet for Aders i 2018 er Berlin Marathon i september.

– Jeg har lyst til å prøve ei flat løype i et forsøk på å oppnå ei god tid. Samtidig er vi 30 utøvere fra Tromsø løpeklubb som skal trene systematisk til dette løpet.

I år prioriterte hun motbakkeløp i Europa, og høydepunktet var tredjeplassen i Dolomite Skyrace. Aders vant dessuten Oslo Maraton for andre gang på tre år.

UTTATT: Hilde Aders har løpt med den norske landslagsdrakten to ganger tidligere, og kan få sitt tredje VM på rad. Foto: privat