Marcus Aarsund (19) og Nina Røberg (41) kom hjem med NM-gull i grenen musical forms fra mesterskapet i Oslo i mars. I helga fikk publikum i Tjeldsundhallen se hva denne formen for kickboksing går ut på. De fikk gode karakterer og gull i norgescupstevnet.

Ett års rehabilitering

Av ulike årsaker kan verken Aarsund eller Røberg delta i kontaktøvelsene, og begge gledet seg over å kunne ta del i det første nasjonale stevnet gjennom grenen der kampteknikker utføres til musikk.

Han gjennomgikk en operasjon i venstre skulder 30. juni etter å ha vært plaget med smerter i to år. Hele sommeren har han gått med armen i fatle, og han må belage seg på ett års rehabilitering på armen. Han får ukentlig oppfølging hos fysioterapeut og fra Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo.

Mister titler

Aarsund er regjerende norgesmester både i musical forms og i lettkontakt.

Han lå også an til å vinne norgescupen sammenlagt både i lettkontakt og pointfight i 2017, men strykes fra sammenlagtlistene ettersom han ikke kom seg på matta i helgens stevne. For å vinne norgescupen må en utøver stille i samtlige stevner.

Det ene norgescuptrofeet berget han ved å stille i musical forms lørdag. Beslutningen om deltakelse ble tatt i samråd med fysioterapeut og sykehus. Aarsund måtte sy om sin vanlige oppvisning til minst mulig bruk av armene. Først de siste 14 dagene har han trent forsiktig.

19-åringen var ikke helt fornøyd med gjennomføringen, men er samtidig glad for å kunne ta del i et stevne igjen sammen med sine medutøvere og trenere i Tjeldsund Kickboxing Klubb.

Kan være slutt

Det er et ubesvart spørsmål om junioren kommer tilbake i kontaktgrenene. Inntil videre innfinner han seg med at karrieren med stor sannsynlighet er over i pointfight og lettkontakt.

Håpet om å stå ansikt til ansikt med konkurrenter lever likevel til endelig dom foreligger etter rehabiliteringen.

Trener Nina Røberg får ros av Aarsund for jobben hun har gjort både for ham selv og de øvrige kickbokserne. Røberg håper Aarsund blir friskmeldt for deltakelse i alle greiner, og sier både trener- og dommerkarriere kan være alternativer hvis så ikke skulle skje.

RE­PRI­SE: Mar­cus Aar­sund og Nina Rø­berg vi­ser fram gull­me­dal­je­ne i musical forms vun­net på hjem­me­ba­ne i Tjeld­sund­hal­len. De vant sam­me gren i nor­ges­mes­ter­ska­pet tid­li­ge­re i år. Foto: privat