Hundrevis av unge håndballspillere, både nye og mer erfarne, spilte kamper i Landsåshallen, Seljestadhallen og Stangneshallen fra fredag til søndag da Kraftcupen ble arrangert. Både lokale lag og langreisende lag konkurrerte med spillere opp til 16-årsklassen.

Fjelltun og Andreassen er nykommere på Landsås. Begge startet med å spille håndball bare for noen uker sider, men hadde likevel ikke problemer med å vise seg fram under turneringen. Gode pasninger og skudd var til stede hos begge.

– De første ukene med håndball har vært morsomme. Jeg har lært veldig mye, og føler at jeg allerede har blitt ganske god. Jeg har prøvd litt håndball før, men ikke i en klubb, sier Fjelltun.

Overbevist

Det var de to lagkameratenes venner som overbeviste dem til å starte med håndball.

– Det var mange i klassen min som skrøt veldig av hvor gøy det var å spille håndball, og derfor ville jeg starte. Vi er flere stykker som nettopp har begynt på laget, sier Fjelltun.

– Man blir kjent med mange nye venner og slik. Det liker jeg, og det er noe som er bra med å være med på turneringen også. Vi får mye tid mellom kampene til å ha det gøy, og jeg får tid til å bli kompiser på alle på laget. Jeg tror det er viktig, for hvis man ikke er venner spiller man heller ikke bra sammen. Jeg tror at jo lengre vi spiller sammen, jo bedre blir vi, sier Fjelltun.

– Elsker håndball

En spiller som har mer erfaring på håndballbanen er Safiya Kadyrova. Hun mener de to nykommerne har mye å glede seg til i årene fremover.

– Jeg elsker håndball. Når jeg blir byttet ut, er det bare én ting jeg ønsker. Det er å komme innpå igjen. Jeg har spilt håndball siden jeg var liten, og det er fordi jeg elsker å spille, vinne eller score. Jeg liker at spillet går raskt og at det er masse action i hver kamp, sier hun.

Jevn finale

I J15-årsklassen møttes Lødingen og Harstad i finalen, i det som altså var et lokaloppgjør.

Etter en jevnspilt finale var det Lødingen som stakk av med seieren. De blåkledde vant 12-10 over Harstad.

- Det var nervepirrende, og derfor var det deilig når dommeren endelig blåste av kampen. Det betydde ekstra mye å vinne over HHK, sier Rikke Slettbakk Eilertsen.