Lorentzen spilte hele kampen for Rosenborg i juniorfinalen i norgesmesterskapet. Molde sikret seg den gjeve pokalen etter å ha vunnet på straffesparkkonkurranse. Det sto 2-2 ved ordinær tid, og avgjørelsen falt først på den 14. straffen. Da misset Erik Nordengen for Rosenborg, som lagets tredjemann. Harstadværingen Robin Lorentzen innledet for Rosenborg med straffebom, og senere feilet også Olaus Skarsem.

Han hadde bestemt seg for hvilket hjørne ballen skulle plasseres i. Problemet var at Moldes sisteskanse gamblet og kastet seg til riktig side. Skuddet ble blokkert.

– Planen var å skyte der, men skuddet var for svakt og dårlig plassert, sier Lorentzen.

Mental dropp

Det er likevel ikke selve straffesparkkonkurransen som plaget Lorentzen mest i ettertid.

– Jeg er fortsatt skuffa over at vi fikk et mentalt dropp da vi gikk opp i 2-0. Vi klarte ikke og torde ikke holde på kula mer, og vi invitere dem inn i kampen med å bli for lave og for passive, sier han.

21 minutter før slutt så Lorentzen ut til å bli norsk mester. I løpet av seks minutter var Molde à jour.

– Først redusering med et drittmål, og så 2-2 etter hjørnespark. Unødvendig. Denne finalen burde vi ha vunnet. En gedigen skuffelse å reise tomhendt hjem, sier harstadværingen.

Banketten på VIP-tribunen i Telenor Arena klarte han på ingen måte å glede seg over.

– Det var ikke gøy å se at Molde fikk pokalen som burde vært vår, sier han.

– Helt rått

Foreldrene Odd-Gunnar Lorentzen og Hege Lorentzen, samt storebror Daniel, fulgte finaledramaet fra tribunen. 800 tilskuere var til stede. Oppgjøret ble sendt direkte på tv.

– Det er helt rått å spille cupfinale. Ikke mange får oppleve det. Ramma rundt var helt rå. Norges Fotballforbund har gjort en god jobb for å gjøre finalen til en opplevelse, sier Robin Lorentzen, som håper å komme tilbake neste år.

– Vi får se om vi kan slå tilbake. Juniorlaget vil være godt også neste år. Nå skal jeg ha pause i to uker før jeg ser fremover, sier han.

Rosenborg dropper nasjonalt seriespill for U19-laget i 2018, og spisser satsingen på fotballakademiet der Lorentzen er elev. De eldste spillerne, blant dem Lorentzen, skal konsentrere seg om seniorspill for b-laget. Mer tid skal brukes på spillerutvikling, opplyser sportslig leder Stig Inge Bjørnebye på klubbens nettside. For Lorentzen har det ingen stor betydning i hverdagen.

– Den nasjonale serien er som regel for førsteårsjuniorene. De skal nå spilles G16. Jeg skal fullføre videregående skole og fortsatt spille i junior-NM for U19 og seriespill for b-laget, sier han.

POKAL: Robin Lorentzen fikk med seg pokal fra finalen, men ikke den han hadde håpet å vinne med Rosenborg. Foto: Privat Foto: privat
HEIAGJENG: Far Odd-Gunnar Lorentzen, mor Hege Lorentzen og storebror Daniel Lorentzen var på plass i Telenor Arena. Foto: Peter Stensby