Tildelingen er gjort av Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank. For kvinnelagets trener, Margunn Haugenes, er tildelingen ensbetydende med at hun kan fortsette å utvikle klubbens store prosjekt etter sin visjon.

– Vårt mål er jo å bli noe langt mer enn et idrettslag. Med tildelingen av disse pengene kan vi ta nye steg i utviklingen av dette prosjektet. Derfor er vi veldig godt fornøyd med denne tildelingen, sier Haugenes.

På og utenfor banen

Klubben har brukt godt med tid på å fundamentere «Girl Power». I fjor gikk startskuddet med et tilskudd på en kvart million. Det kom fra Sparebank 1 Nord-Norge.

– Vi satser på å bygge en stadig bredere plattform for Medkila Girl Power. Det handler om mer enn fotball, nemlig å også ta et samfunnsansvar, sier Haugenes.

Multikulturell fotball

Fotballprosjektet favner bredt. Det vises gjennom prosjektets seks såkalte søyler.

– Vi ønsker å ta en posisjon både på den sportslige biten, skape en arena som gir våre sponsorer noe igjen for sin støtte, samt å gi et tilbud til samfunnsgrupper som ikke er hovedmålgruppen i den daglige virksomheten.

– Sportslig sett har vi to prosjekter som har blitt gjennomført denne sesongen. Det ene er Toppseriesamlingen, som er et tilbud hvor regionale talenter får muligheten til å trene sammen med kvinnelaget og å vise seg fram. Det andre er Jentefotballens dag. Her reiser vi rundt om i regionen og arrangerer fotballøkter for jenter, som får melde seg på gratis. Her har vi blant annet vært på Andenes og i Salangen, sier Medkila-treneren.

– Vi har også planer om å sette i gang et tilbud hvor innvandrerjenter skal bli presentert for fotballen gjennom et godt opplegg fra vår side, sier Haugenes.

810.000 kroner

I pressemeldingen fra Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank går det fram at det har blitt tildelt i alt 130.000 kroner til prosjektet fordelt på fire ulike tildelinger. De er ikke alene om å få støtte. Det får også Harstad Skøyteklubb. De tildeles 200.000 kroner for å asfaltere en rulleskøytebane på Kanebogen stadion. Harstad Alpinklubb får 100.000 kroner i støtte for sin etablering av rekrutteringsheis i Sollifjellet. Harstad Padleklubb fikk 80.000 kroner til sitt prosjekt «Barn og ungdom sin billett inn i padlemiljøet», mens HK Landsås har kulturprosjektet «Urban kunstvegg Landsåshallen» på gang. Støtten til dette prosjektet er på 20.000 kroner.