Høgli var i helgen tilbake i Tromsø. Nå gjenstår 5–6 kamper i danske FC København, før han flytter hjem i desember.

– Jeg er helt frisk nå. Det viktigste er ikke om jeg spiller. Jeg får se om jeg kommer meg med i en tropp eller to. Nå handler alt bare om å fullføre med stil, sier Tom Høgli.

Skal trene sønnen

33-åringen innrømmer at det har vært en lang høst i København etter han ble skadet, mens kona June flyttet i forveien tilbake til Tromsø med sønnene Wilhelm og Anton i sommer.

– Det har vært en lang høst borte fra familien. Alt har vært litt midlertidig, når du bor i utlandet, så nå ser jeg fram til å komme hjem.

Da skal han blant annet trener Reinens småguttelag for guttene født i 2011, sammen med Tom Erik Richardsen.

– Reinen er en fin klubb, og jeg har tenkt å være med og bidra på litt dugnad og trener. Det er artig å være en del av det livet også. Tom Erik er trener, så jeg blir mer assistent, og hjelper litt til.

Dette er ikke starten på en trenerkarriere.

– Jeg kommer aldri til å bli trener på toppnivå. Det har jeg ingen interesse av. Men å være en del av det i barnefotballe, er utelukkende positivt. Jeg husker selv da jeg spilte sånne turneringer. Det er jo litt satt på spissen, nå at fotballen er artig. Det er bare å nyte det nå.

Kona June er lagleder på Reinen, så hele familien er nå knyttet til Reinen, der familien også har kjøpt seg hus.

Slutt etter 2020

I januar er Tom Høgli TIL-spiller igjen, og han bekrefter at dette blir hans siste kontrakt.

– Jeg spiller ut 2020-sesongen og får vært med og bidratt i 100-årsjubileumssesongen, men da er det slutt, sier Høgli.

– Det så ikke så lyst ut i sommer, men jeg er veldig imponert over måten laget har klart å snu det. Spillergruppa har stått sammen og hentet de poengene som kreves.

Høgli er nå klar for å bidra under Simo Valakari, der finnen ønsker ham.

– Jeg har veldig godt inntrykk av han. Det hadde jeg også av Bård, men når det ble som det ble der, så synes jeg klubben har gjort et godt valg.

Han har selv også tanker om hvor han kan spille.

– Jeg kan spille i alle de fem posisjonene bak, men også gjøre en jobb sentralt på midten. Siden jeg dro fra Tromsø har jeg spilt like mye på venstre som på høyresiden, så det er egentlig kun avhengig av hvor Simo ønsker meg, sier Høgli.

Som nå håper å spille mye i oppkjøringa.

– Jeg er avhengig av å spille ganske mye nå og holde meg skadefri. Med en god vinter, skal jeg være i god form i mars. Nå er jeg eldre, så jeg tåler ikke mange flere skadeavbrekk, sier Høgli.

Skal overtale Bakenga

Høgli skal nå også hjelpe klubben å beholde sentrale spillere.

– Jeg tror og håper at Gamsten blir med videre. Han er utrolig viktig for laget. Bakenga håper jeg også blir. Jeg tror det er det beste for hans karriere å bli i TIL, få stabilisert seg og scoret en del mål, så kan han reise ut igjen hvis han vil etter det. Vi spilte sammen i Brugge, og jeg må få tatt en telefon til han, og gjøre en jobb med å overtale han til å bli, sier Høgli.