Martin Mikkelsen fra Medkila Skilag hadde akkurat gjennomført intervalløkta, og skulle sjekke i gjennom mailen på nettbrettet. Der lå det en e-post fra langrennstreneren fra University of Utah.

– Vi skal møte president Donald Trump i Det Hvite Hus. Vil du være med?

Selv husker Mikkelsen at de første tankene hjemme i leiligheten onsdag formiddag var av den irrasjonelle typen.

– Da ryker jo sesongåpninga på Beitostølen, sier Mikkelsen humrende om den aller første innskytelsen etter å ha lest e-posten fra treneren.

Men det tok imidlertid ikke mange sekunder før det ble orden på prioriteringene.

– Beitostølen er jo litt det samme hvert eneste år. Så det går nok greit å bytte bort en 50.-plass i sesongåpningen mot et møte med verdens mektigste mann.

Sterk lagprestasjon

Bakgrunnen for at Mikkelsen er en naturlig mann å ha på plass hos den amerikanske presidenten, handler om fjorårssesongens prestasjoner i langrennsløypa. Da leverte han flere sterke løp for University of Utah under langrennssesongen i USA. Hans bidrag var med på å sikre at universitetet hentet hjem seieren i lagkonkurransen mellom universitetene.

– Det var faktisk med et nødskrik at vi vant. I langrennsløypa leverte vi på et solid nivå. Men vi ble nesten tatt igjen av alpinistene fra de andre skolene, erindrer Mikkelsen.

Minne for livet

Derfor settes kursen mot Washington D.C. onsdag. Torsdag flyr han over dammen, mens han skal være på plass i det ikoniske bygget. Fredag kveld lokal tid går han inn dørene som en del av troppen som skal hylles av presidenten.

– Dette synes jeg er veldig kult. Det er jo nesten som man må spørre seg selv om dette faktisk er sant. For meg er jo dette en opplevelse for livet. Når man nå står i posisjon til å møte presidenten i USA, er det noe som absolutt gjør slitet i langrennsløypa verdt det. Avkastningen ble god, sier Mikkelsen, som får selskap av Team Nord-Norges Merethe Myrseth. Langrennsløperen fra Indre Troms står ved Mikkelsens side og deler hyllesten fredag kveld.

– Men man må også huske på at det ikke er hver dag at presidenten i USA får møte en harstadværing, flirer Mikkelsen.