Trioen startet opp klubben i 1992, men da som et kompislag med fotballspillere fra Heggen Videregående Skole som ville spille innebandy på fritiden. 25 år senere kan de tre spillerne se tilbake på en tid hvor laget har utviklet seg til det som nå er Nord-Norges desidert sterkeste og største innebandyklubb.

Klubbens jubileum ble feiret med en showkamp i Harstadhallen. Bakken, Thomassen og Christensen har svært mange kamper sammen, og på lørdag var de igjen samlet for å spille sammen. De unge mot seniorene var opplegget i det som ble en jevnere kamp enn trioen hadde forventet. Kampen måtte bli avgjort på straffer, og det var seniorene som stakk av med seieren.

– Det kom overraskende på oss. De fleste på laget vårt er gamle og utrente, og det ble mye stilleståing på enkelte spillere. Jani Pyykkö hadde flere viktige redninger, og det hjalp mye. Vi tok dem på rutinen, og ikke først og fremst på innsatsen, sier Christensen.

– Å samle flere av de tidligere spillerne for klubben er jo utrolig gøy, sier Bakken.

Et eventyr

Showkampen ble ikke bare en kamp for moro skyld – det ble også en påminnelse om både klubbens fortid og fremtid.

– Hvis noen hadde sagt til meg for 25 år siden at vi skulle bli en relativt stor innebandyklubb, og at vi i flere år ville spille sammen i Eliteserien, hadde jeg trodd at de hadde vært tullete. At vi har blitt en større klubb har jo skjedd gradvis, så det er først i ettertid man tenker hvor overraskende det er det vi som klubb har fått til. Det vi har skapt i byen er utrolig, sier Bakken.

– Vi startet aldri klubben med noe så seriøst som det er i dag i tankene våre. Vi er stolt over hvor mange som er i klubben som har klubben i hjertet sitt, både på og utenfor banen. Det er vi helt avhengig av. Man har sett at i andre klubber i Nord-Norge hvor klubben så å si har falt sammen da én eller to ildsjeler har flyttet, sier Thomassen.

Trekløveren er enig om at høydepunktet i klubbens historie var da de kvalifiserte seg til Eliteserien i 2003/2004-sesongen, og sesongen etterpå.

– Sesongen vi kvalifiserte oss til eliteserien ble vårt store vendepunkt. Det kom ganske overraskende på både oss og folk rundt oss. Neste sesong hadde alle tippet at vi skulle bli det dårligste laget noensinne i Eliteserien, og at vi ville rykke ned med en helt forferdelig målforskjell. At vi klarte å holde oss det året var ganske utrolig. Å bevise at vi var god til å spille på det øverste nivået var en fantastisk følelse, sier Christensen.

Hjerte for klubben

En annen som har fått et sterkt forhold til klubben er spilleren og treneren Patrik Lundström. Han ledet laget i to sesonger fra 2007, og har siden den gangen fulgt laget nøye.

– Klubben har fått en sentral posisjon i mitt hjerte. Sel ovm jeg ga meg som trener, har jeg fortsatt å følge klubben. Jeg prøver å få med meg et par kamper hvert år, sier Kiruna-mannen.

Han hadde også funnert fram innebandykølla, og tok plass på laget til brødrene Laitinen og Tom Bakken under helgas jubileumsturnering.

– Morsomt å være tilbake for å hilse på gamle kamerater, sier Lundström om den uhøytidelige jubileumsturneringen lørdag formiddag. Turneringen rommet 14 lag og 52 spillere.