Det sier trenerne May-Elin Balk Thomassen og Erlend Aspaker Nilssen. Duoen har nettopp vært vitne til at Medkila J14 har avgjort et nervedrama av en kretscup-finale hvor utfallet aldri var sikkert før dommer William Gustafsson sa at nok var nok i Medkilas egen hall lørdag formiddag. Etter at lagene hadde vekslet på å ha føringen i oppgjøret som over 100 tilskuere fikk med seg. Men til slutt endte det med hjemmeseier. I seiersgleden utløste det igjen en ellevill champagnefeiring med et innhold som var tilpasset aldersklassen.

– Dette er et samlet jentelag

med veldig godt samhold. Det har vært et kjernefokus å fokusere på laget. Alle har fått lov til å føle seg sett. Derfor mener jeg at kollektivet er så sterkt i laget, sier Balk Thomassen.

Viste lagmoral

Man var likevel ikke sikker på om vertene skulle klare å ta hjem seieren mot motstander Kabelvåg/Henningsvær. For i starten av oppgjøret var det gjestene som tok tak i oppgjøret. Før kvarteret var gått av oppgjøret sto det 0-2 i gjestenes favør. Så våknet hjemmelaget. Sakte, men sikkert var det de som overtok banespillet. I løpet av få minutter var kampbildet snudd.

– Fra 0-2 synes jeg at vi er det beste laget. Og vi vinner fortjent til slutt, mener Aspaker Nilssen.

– Det var da vi startet å bruke det vi kan. Vi spilte ballen mellom oss og startet å utnytte rommene, sier spiller Emma Walqvist.

Sentral

Etter å ha stanget og stanget i flere minutter, sørget Walqvist for at det ble balanse i regnskapet. Det skjedde i løpet av to minutter. Fra at det så mørkt ut, var seieren plutselig innen god rekkevidde.

– Det er selvfølgelig artig å skåre viktige mål. Men i dag er det kollektivet som vinner kampen, sier Walqvist om kampen hvor lagene gikk til pause på 3-3.

Hun fortsatte å imponere etter sidebytte. I tillegg til å være arkitekten bak mye, viste hun også fram en skuddfot med mye krutt i. Derfor ble hun tunga på vektskåla i et oppgjør som til slutt endte med knepen 6-5-seier.

– Jeg jobber jo på for å en dag kunne bli Medkila-spiller på a-lagsnivået. Og drømmen er jo landslaget, sier firemålsscoreren.

Synne Dons-Hansen og Margrethe Vesterheim satte inn Medkilas to skåringer som var avgjørende for å sikre laget sin KM-tittel.

Spennende

I denne alderen har det tradisjonelt vært slik at man begynner å merke frafallet i idretten. Det er absolutt ikke tilfellet hos Medkila J14.

– Vi har så mange spillere på laget at vi ikke får plass til alle i kamptroppen. Derfor er vi nødt til å rotere, sier Aspaker Nilssen, og blir fulgt opp av Balk-Thomassen.

– Vi har hatt 20 jenter som vil spille fotball. De er treningsvillige og har lyst til å spille fotball. Samtidig har vi absolutt spillere som kan bli framtidige a-lagsspillere om de er villige til å legge ned den nødvendige innsatsen.

SJAMPIS: Ina Rørnes jubler over at Elise Ottestad og Julie Jakobsen Ørnsrud spretter boblevannet. Foto: Ivar Hjelvik
ENER: Emma Walquist markerte seg som banens beste spiller med sine fire skåringer. Foto: Ivar Hjelvik
RASK: Julie Jakobsen Ørnsrud lurer motstanderens forsvarsspiller og kommer til innlegg. Foto: Ivar Hjelvik