Det sier Torgeir Sulen Hovland fra Tennevassåsen da han og de andre norske langrennsløperne møtte på russiske landslagsløpere under sesongåpningen i Muonio denne helga.

– Det var en anelse hardere konkurranse enn det bruker å være. Derfor ga nok russerne oss en leksjon i hvordan man går fort på ski, forklarer løperen som går på ski for Kvaløysletta Skilag.

God innsats

Det var likevel en konkurransehelg som ble halvveis oppløftende for våre løpere på Team Nord-Norge. Etter å ha stått over sprinten fredag, var det mye som klaffet under lørdagens 10 kilometer klassisk.

– Mot tøff konkurranse så syntes jeg at lørdagens løp holdt bra klasse. Det var jeg godt fornøyd med, sier Sulen Hovland etter å ha sikret seg en 11. plass.

Da klassiskskiene var byttet ut med fristil-ski søndag, hadde Sulen Hovland en tung dag. Da var det plutselig Martin Mikkelsen som hadde dagen.

– Martin gjorde et godt fristil-renn og ble nummer 11, sier Sulen Hovland om lagkameraten på Team Nord-Norge.

Selv sier Mikkelsen følgende om sitt beste løp i helga, etter at han endte på 19. plass lørdag.

– Dette ble etbra løp fra min side. Jeg følte meg egentlig ikke voldsomt pigg, og brukte de første to kilometerne på å gå meg inn. Men så fløt det etter hvert bedre og bedre. Jeg hadde stigning i løpet og er fornøyd. Men russerne la lista. Det de leverte holdt verdensklasse, mener Mikkelsen.

Til finalen

Av andre lokale løpere sørget også Anette Kjellbergvik fra Lødingen for å komme til finalen. Hun ble til slutt nummer 29. under fredagens sprint. Mikkelsens bror og klubbkamerat, Eirik Mikkelsen fikk også en opptur under klassiskrennet lørdag. Da gikk han inn til en 38.plass.

Neste punkt på programmet er den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen til helga.