Det sier Totonors sportssjef June Wallervand Reyes lørdag kveld, og får støtte fra daglig leder Elisabeth Storvik Ingebrigtsen. Bakgrunnen for kommentaren er at de var i ferd med å arrangere en løpsomgang der deltakelsen i løpsbanen var svak.

– Dette er den løpsomgangen i år hvor vi har klart færrest hester til start. Det er naturlig nok bekymringsverdig. Disse tallene er ikke så høye som vi ønsker, sier Wallervand Reyes, og blir avløst av Storvik Ingebrigtsen.

– I dag er vi ikke fornøyde. Men samtidig varierer tallene fra omgang til omgang. Den forrige løpsomgangen var eksempelvis god.

Forklaring

Wallervand Reyes understreker også at det finnes rasjonelle forklaringer på at denne novemberomgangen ikke kom ut med en lengre deltakerliste.

– Morten Carlsen er en av dem som vanligvis er til stede med mange hester. I dag kunne ikke komme. Det samme gjelder for finnene. Også de bruker å slutte opp i større flokk enn hva som var tilfellet i dag, sier Totonors sportssjef.

Totonor fører også sin egen statistikk på området som viser trendene i deltakelsen under årets løpskjøringer.

– Den blir et verktøy for oss som vil slå fast hvordan bildet er. Det vil bli et dokument som er viktig også i vårt arbeid for å snu den generelle trenden og å skape et mest mulig attraktivt produkt for Norsk Rikstoto, sier Wallervand Reyes.

Samlet landsdel

Duoen har også lest hva som sto i Harstad Tidendes lørdagsutgave.

– Vi registrerer oppslaget. Men vi har ikke sett den konfidensielle rapporten, og ønsker derfor ikke å kommentere saken, sier Storvik Ingebrigtsen.

De understreker at de har en nøytral rolle i nordnorsk trav, og jobber for utviklingen av et felles nordnorsk trav.

– Totonor involverer seg ikke i de politiske diskusjonene. Samtidig tjener ingen noe på at det stadig er uro i miljøet. Selv om det kanskje er langt mellom ytterpunktene, så har vi faktisk troen på at det skal være mulig å stå sammen og ha fokus på felles utvikling av landsdelen, sier Storvik Ingebrigtsen.

– DNT-leder Knut Weum uttalte på høstkonferansen i Bodø at man ikke trenger noen utenfra for å ødelegge for oss selv, men at det er noe som vi klarer godt selv. Der tror jeg at han kan være inne på noe, sier Wallervand Reyes.

Sekretær

For Wallervand Reyes del har også hun fått nye arbeidsoppgaver. Det har skjedd etter at hun har overtatt vervet som sekretær for Nord Norge Travforbund.

– Vi fikk spørsmål om Totonor kunne ivareta sekretærstillingen i etterkant av at Mia Bremer sa opp sin stilling 1. september. Det har vi da sagt at vi kan påta oss denne oppgaven. June leies ut til Det Norske Travselskap og gjør en jobb som vi får betalt for. Det er en ordning som er midlertidig fram til i mars måned. Da får vi og alle involverte parter ta en evaluering på om dette er praksis som vi gir grønt lys til i fortsettelsen, sier Storvik Ingebrigtsen.