Tolv lag med 5- og 6-åringer var samlet til turnering i Krafthallen i Medkila. For de fleste ble det turneringsspill for første gang. Se bilder av alle lagene over (bla med piltastene)

– Dette har jeg gledet meg til. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det er noe jeg har sett fram til og tenkt mye på, sier Olav Eilertsen fra Brage Trondenes.

Elsker fotball

Etter litt betenkningstid klarer 6-åringen likevel å komme fram til flere grunner.

– Jeg er glad i å spille fotball. I friminuttene på skolen gjør jeg ikke noe annet enn å være i ballbingen. Jeg elsker fotball, sier han.

Kort og godt

Det er Hålogaland Fotballkrets og Medkila som står bak turneringen. Med bare å invitere lag som for første gang blir å delta i seriespill, ble det mange kamper på kort tid. I løpet av fire timer hadde alle 12 lagene spilt fire kamper.

– Nå skal vi snart spille vår fjerde kamp. Vi tapte for HIL, og vant over Landsås. I den siste kampen skal vi spille mot Medkila jenter, sier Eilertsen.

Jentelag

To jentelag var påmeldt turneringen, Medkila jenter og Kilkam jenter. Lagene spilte mot hverandre, men fikk også prøve seg mot guttelag.

– Jeg gleder meg til å spille mot et jentelag. Det blir morsomt. Det er kanskje den viktigste kampen å vinne. Vi kan ikke tape for et jentelag, sier lagkamerat Teodor Finvik.

Medaljens bakside

Både Olav og Teodor var enig i at turneringen oversteg forventningene.

– Å spille på Brage Trondenes er helt topp, og det er kjempegøy å få spille mot flere lag. Før turneringen hadde vi bare spilt treningskamper. Det er ikke det samme som å spille her. Å spille i en turnering er mye morsommere, sier Eilertsen.

Selv om guttene stort sett bare har positive inntrykk av fotballivet, var ikke alt like bra.

– Det er slitsomt å springe så mye. Jeg har ikke peiling på hvorfor, men det er tungt. Nå er jeg slapp, sier Eilertsen.

– Jeg er også sliten. Det går bra å løpe, men det er tungt. Vi har også mange kamper etter hverandre. Jeg er likevel glad for at vi har det, for det er gøy å spille, sier Finvik.

Mistet tanna

Selv om det var fotballkamper som ble spilt i hallen, var det mye annet som stjal oppmerksomheten fra unge – noe som kanskje er naturlig i den unge alderen. Også i intervjuet var det andre ting som kom i fokus.

– Jeg har mistet en tann i dag. Det er veldig rart at det skjer i en fotballturnering. Det er den andre tanna jeg har mistet, sier Teodor Finvik.

– Oi, mistet du tanna i kampen? Hva skjedde?

– Nei, mamma trakk tanna. Jeg mistet den ikke i kampen, det hadde vært dumt. Det gjør litt vondt, men jeg skal likevel spille neste kamp, sier Finvik.

Populært

Kampene ble spilt på tre baner i Krafthallen. Hver kamp varte i 20 minutter, og det ble derfor mye spilletid på de unge fotballspillerne.

Det var unge dommere som dømte kampene, og med foreldre, søsken, tanter, onkler, gudforeldre og besteforeldre som kom for å se på ble det mange tilskuere og mye liv i hallen.