For helgas 200 meter fri ble en durabelig duell i bassenget mellom Harstad-svømmeren Tötterman og lagvenninne Hanna Rennemo (13). Her var det tydelig at dette var en kamp som ingen hadde som intensjon å tape. Derfor var utfallet av duellen usikker fram til innslaget.

– Åh, nå er jeg veldig sliten, sier Tötterman etter at hun kunne registrere at marginene var på hennes side i søndagens kanskje jevneste duell. Da svømmerne kikket opp på resultattavla, ble Tötterman tilkjent seieren med to hundredeler i sin favør.

– Vi lå på siden av hverandre hele veien. Det ga meg motivasjon for å ta ut det lille ekstra i dag, sier Tötterman.

Sterk svømming

At Harstad-svømmeren leverte et sterkt løp, var også trener Kjetil H. Hansen enig i. Han konkluderte med at løpet som ble levert var av det glimrende slaget fra begge de to duellantene.

– For Lottas del representerte dette en personlig bestenotering på 9,8 sekunder på distansen, sier Hansen.

– Hun er knepent bak helt fram til 175 meter. Men på de siste meterne borrer hun hodet ned i vannet, puster ikke og gir gass. Det blir hun meget godt belønnet for. Et glimrende løp av henne, sier Hansen.

Han registrerer at 13-åringen liker brystøvelsene best. Men der er ikke øvelsene hvor det er registrert størst framgang.

– Aller størst utvikling har hun på friøvelsene. Hun har tatt store steg her, og forbedret teknikken stort. Både hun og Hanna er to jenter som det bli spennende å følge framover.

Han hadde i alt 18 svømmere til start under Kvæfjordstevnet. Og registrerte samtidig at framtida i svømmeklubben virker spennende.

– Det er 18 stykker i bassenget fra vår klubb. Her er det blant annet godt å se at det er mange lovende utøvere som er på tur opp. Mange unge svømmere får prøve seg på ett av sine første approberte stevner, oppsummerer Hansen.

– Tilbake for å bli

Arrangørklubbens svømmetrener Linda Wikeland legger ikke skjul på at det er godt å være tilbake på kartet som svømmearrangør med sitt årlige høststevne.

– Nå har vi jo hatt tre års pause. Men når vi nå er tilbake igjen, satser vi på at vi kommer til å holde det gående i tida framover. Vi ser ut til å være godt besatte, og har et funksjonærteam som fungerer godt. Derfor har vi også troen på framtida, sier Wikeland. Hun var speaker under helgas stevne.

Hun påpeker at arrangørklubben også har med 11 svømmere i bassenget som har hatt en fin utvikling i bassenget.

– Vi har mange spennende unge utøvere på gang som trener godt. Så har vi også et par eldre utøvere som er flinke. Her er jeg spesielt godt fornøyd med at det er såpass åpne skott mellom klubbene. Vår utøvere har blant annet fått være med både hos Harstad Svømmeklubb og Sortland Svømmeklubb. At vi har et slik samarbeid, gir også våre utøvere muligheten til å øke sine treningsmengder om de ønsker det, sier Wikeland om sine svømmere.

RASK: Lotta Tötterman leverte en 200 meter fri som det virkelig luktet svidd av under Kvæfjordstevnet. Hun vant sitt heat og satte ny personlig bestenotering med nesten 10 sekunder. Foto: Ivar Hjelvik
KVÆFJORD:Kvæfjord Svømmeklubb stilte med 11 svømmere til eget stevne. Bak fra venstre: Emilie Karlsen, Celina Berg Nøkleby, Ronja Marie Nøkleby-Pettersen, Teodor Wikeland. Foran fra venstre: Leo Nøkleby-Pettersen, Varg Woldengen, Temi Oke, Jacob Guttormsen, Johannes Andreas Kristiansen. Martin Grung Knutsen og Lene Knutsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: privat
UNGE: Jasmin Kusainova (t.v.), Selin Gjærum og Mina Evensen var blant Harstads unge svømmere som deltok på ett av sine første approberte stevner i helga. Foto: Ivar Hjelvik