For da laget hadde kjempet seg til et hjørnespark i det siste spilleminuttet før pause, fant Fløyas høyreback sin posisjon i returrommet på Islandsbotn stadion. Da ballen kom dumpende ned i retning Arntzen, var det bare å kline til.

– Jeg lukket øynene og håpet på det beste. Men det lettet noen kilo fra skuldrene mine da ballen lå i nota, sier Arntzen.

Dårlig med nattesøvn

Inn imot det som ble betegnet som en skjebnekamp, var ikke akkurat oppladningen optimal for den 25-årige Fløya-spilleren.

– Det å spille 3.-divisjonsfotball er stor forskjell fra å rykke ned. Siden vi skulle møte godtgående Senja, var det nok mange som trodde at vi skulle være laget som gikk ned i dag. Det har blant annet gått hardt ut over nattesøvnen denne uka, sier Arntzen.

At 25-åringen fra Harstad hadde distansert seg fra krigen i boksen på dødballer fra sida er ikke tilfeldig.

– Jeg har slitt med en skulder som går ut av ledd. Det har den gjort flere ganger denne sesongen. Derfor er det også slik man ikke har noe i denne krigen i gjøre, sier Arntzen.

Lørdag ble det utslagsgivende for den sympatiske 25-åringen.

– Dette ble jo en jevn kamp som bølget fram og tilbake. Likevel følte jeg aldri at seieren var truet, sier høyrebacken.

- Stor betydning

Derfor gjorde Fløya hva de måtte i årets siste serieomgang. Det gjorde også de aller fleste andre lag som kjempet med kniven på strupen i nedrykkssumpa. Derfor endte fire lag på 35 poeng. Dårligst målforskjell hadde Funnefoss/Vormsund. Selv om de vant sitt oppgjør, så må de ta den tunge veien ned i 4.-divisjon.

– Fløya er noen glade amatører, men også langt mer enn et vanlig fotballag. Vi gleder oss til hver eneste trening sammen. Vi er en gjeng som, selv om vi bare er i 3.-divisjon, ofrer mye for å få holde på med vår aktivitet. Da betyr det faktisk også en hel del for oss å få lov til å fortsatt spille 3.-divisjonsfotball neste sesong, sier Arntzen, som spiller i klubben sammen med Hans-Eivind Rydeng og Espen Berthung.

Operasjon neste

Mannen, som opplevde å bli seriemester i eliteserien i futsal med Sjarmtrollan, avviser likevel at det blir noe forsvar av dette mesterskapet for hans del.

– Nå er det på tide å gjøre noe med denne skuldra som driver og popper ut med jevne mellomrom. Derfor har jeg bestemt meg for å legge meg under kniven for å få noe gjort i denne sammenhengen. Denne operasjonen gjør nok sitt til at jeg mister årets futsal-sesong. Men jeg satser på at jeg skal være fullt ut klar til neste sesong med Fløya, sier Arntzen.

– Blir det noen form for feiring av denne kontraktsfornyelsen?

– Akkurat nå sitter man med beina høyt og slapper av etter seieren. Men gjengen skal vel møtes i kveld og markere sesongavslutningen, sier Arntzen etter kampslutt lørdag ettermiddag.

Før intervjuet er tilbakelagt kommer han med følgende melding:

– Om du treffer på noen HIL-spillere, så må du ikke glemme å takke dem for hjelpa.