For inne på streken var Nordmo en kjempe i dagens oppgjør mot Bardu. De fleste innspillene til henne endte opp i garnet bak gjestenes sisteskanse. Da motstanderne klarte å få stoppet strekspilleren, måtte de ta ulovlige midler i bruk. Da sørget søster Eli-Jeanette Olsen for å hamre ballen i nota fra 7-meteren. Da Nordmo også gjorde manns jobb i den defensive delen av oppgjøret, så er det ikke så mye mer man kan si om hen hardtarbeidende 24-åringen. Og lørdag styrket hun sitt kandidatur i seriefavorittens førstesekser.

– Jeg har jo litt å takke min søster for, humrer Nordmo etter kampslutt.

Dratt inn igjen

For noen år siden var nemlig håndballen et tilbakelagt stadium for noen sesonger siden. Det forandret seg imidlertid da søster Eli-Jeanette Olsen skrev et nytt kapittel i sin tilværelse ved å vende hjem til Harstad. Da var tydeligvis også søstera en del av håndballplanen.

– Jeg var vel borte fra håndballen i fem sesonger. Men da Eli-Jeanette kom hjem, var det ingen nåde. Da fikk jeg beskjed om at det bare var å komme seg på trening, sier Nordmo.

Hun beskriver også sin rolle som selvskreven strekspiller i den lokale håndballtroppen som en jobb som har pågått over lang tid.

– Den nedlagte jobben har vært tøff. Jeg startet jo opp som fjerdevalg i strekposisjonen. Så har man bare måttet jobbe på, sier Nordmo.

Tror på opprykk

Hun var en del av laget som tapte den forsmedelige opprykket. Nå mener hun at grunnlaget er til stede for at man kan etablere en nasjonal satsing.

– Vi har et veldig godt lag nå, og har absolutt lagt grunnlaget for det som jeg tror kan bli en stamme å bygge på over flere sesonger. Det ligger også naturlig for oss å gå for et opprykk. Og vi er mye sterkere enn i fjor nå. Vi kan holde et helt annet trykk over treningene, og har muligheten til å holde et høyere tempo i kampsammenheng. For oss er stallen så sterk at vi kan tillate oss å peise på. Vi har mer enn nok med krefter på benken som kan settes inn om noen blir slitne. Og for laget er det en klar styrke, sier Nordmo.

Hun understreker også at det har betydd en god del å trene sammen med håndballherrene denne sesongen.

– Denne treningen gir oss tøffere fysisk motstand. Så er det også morsomt å se at treningskampene mellom herrene og kvinnene er jevne for tida. Herrene er periodevis frustrerte om dagen, sier Nordmo.

Flere fulgte på

Nordmo var ikke alene om å detronisere motstanderen. Like bak henne fulgte også spillere som Anette Linaker Olsen, Siri Johansen og Eli-Jeanett Olsen. Offensivt var det ingenting som kunne stoppe hjemmelagets bakspillerliga. Gjentatte ganger gled spillerne i gjennom Bardus forsvar som en kniv i varmt smør. 44-26 ga en god beskrivelse av oppgjøret.

HARDTSKYTENDE: Siri Johansen hamret inn skåringer som hun ville. I dag ble det åtte i tallet. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
BARDUDØL: Mangeårig Harstad-spiller Renate Olsen har ikledd seg Bardu-drakten denne sesongen. Foto: Ivar Hjelvik