Harstad hadde lite å spille for lørdag, mens Funnefoss/Vormsund hadde alt å spille for i det som var sesongens siste seriekamp. Hjemmelaget lå på nedrykksstreken, og var avhengig av både poeng og at det skulle gå deres vei i de andre kampene i 3.-divisjon. Tre poeng var livsviktig, og 450 tilskuere så kampen. Selv om det ble seier til hjemmelaget, holdt det ikke til seier, og Funnefoss/Vormsund må derfor forberede seg for 4.-divisjonskamper til neste år.

Kaotiske sluttminutter

I løpet av kampens ti siste minutter ble hoveddommer Espen Kallerud skadet. Et dommerbytte ble gjennomført, samtidig som det ble lagt til en ekstra lang overtid.

Det så en kort stund ut til at Harstad skulle berge ett poeng mot Funnefoss/Vormsund etter at Harstads Niklas Antonsen utlignet til 2–2 på overtiden, men hjemmelaget hadde fortsatt mer å gi. Etter Harstads utlign scoret Funnefoss/Vormsund to på rappen, og formsvake Harstad må derfor se tilbake på seks kamper uten seier.

– De siste minuttene var preget av at FUVO var desperate etter poeng. Det var ikke vi. De kjempet og sto på. FUVO dundret ballen opp, og håpet på å skape situasjoner i boksen vår. Vi var ikke skarp nok til å demme opp for det, sier Torkild Nilsen, som spilte sin siste fotballkamp lørdag.

Formsvak

Etter at Harstad ikke lenger hadde muligheten til å rykke opp har både spillere og HIL-trener Rune Olsen kritisert Harstad-spillernes manglende trykk og engasjement.

– Kampen er preget av at FUVO er i god form, mens vi er det motsatte. De hadde en voldsom sterk motivasjon etter å unngå nedrykk, mens vi har hatt problemer med å mobili-

sere den siste tiden. Det synes jeg vises godt også i dag, for vi klarer ikke å mønstre det samme type engasjementet som FUVO gjorde, sier Nilsen.

– Vi hadde håpet på at vi skulle levere bedre. Mot FUVO starter vi godt, og spiller bra de første 20 minuttene. Da gjorde vi jobben vår riktig, og viste at vi var et mye sterkere lag enn dem. Mot slutten har vi for dårlig presisjon. Vi gjør kollektive feil som gjør at de får en scoring. Vi er uryddig i posisjonsspillet, er for sene på plassene våre, og noen ganger er vi rett og slett ute av posisjonen vår, legger han til.

Tapte krigen

Det var likevel først og fremst viljen som var det avgjørende i sluttminuttene, ifølge Nilsen.

– Det ble mye trykk på slutten, og mange dueller i lufta. FUVO kjemper steinhardt. De ofrer tennene sine i kampen. Da blir det hett rundt ørene våre, og vi gjør kollektive feil, sier han.

Nilsen legger nå opp som fotballspiller.

– Det var befriende å spille min siste kamp. Etter hvert blir man såpass gammel at det er bedre at noen andre spiller, sier han.

FEMTEPLASS: Nikita Kosutic sendte Harstad i ledelsen etter 10 minutter, men det holdt ikke. Harstad endte derfor på femteplass med 39 poeng på 26 kamper, to poeng bak Lørenskog. Foto: Ivar Hjelvik