HHK Kvinner så ut til å være på god vei til å rykke opp til det nasjonale seriespillet forrige sesong. Med få minutter igjen på klokka, hadde laget en komfortabel ledelse i deres avgjørende kamp. En kollektiv kollaps førte imidlertid til at laget var det lille målet unna å spise kirsebær med nasjonale 2.-divisjonsmotstandere denne sesongen. I stedet er Harstad i gang med en ny runde som består av kamper mot nordnorsk motstand.

– Samlet sett så står nok årets mannskap enda bedre enn i fjor, sier Lian om det som venter framover.

Våpen i massevis

Selv om han ikke helt liker å innrømme det, har troppen blitt såpass sterk at det skal litt til for å skubbe seg på årets seniorkvinner.

– Vi har en veldig sterk stall og har veldig mange våpen å spille på. I forhold til fjorårets mannskap så er vi klart forsterket, sier Lian.

Dette merker treneren spesielt i treningshverdagen.

–Det er et helt annet trøkk i våre treninger i år enn i fjor. Mange kjemper om plassene på laget, hvor det er relativt jevnt. Kampen om plassene må betegnes som knalltøff, mener Lian.

Han understreker at den sterkt besatte troppen kan bety at det etter hvert kan utvikle seg en misnøye fra enkelte med tanke på spilletid.

– Dette er jo et typisk luksusproblem. Vi er sterkt besatt i de aller fleste posisjoner, og har en stall som holder høyt nivå. Utfordringen i denne sammenhengen er at det er smått med ettervekst, og flere årskull hvor det ikke kommer spillere inn og supplerer stallen. Det er et tankekors, sier Lian.

Etterlyser flere keepere

Det eneste stedet på banen hvor laget fremstår som svekket er på keeperplass. I all hovedsak skyldes det at man kun har en keeper i rekkene.

– Emilie B. Bakklund har tatt store steg siden hun ble med hos oss. Men hun er per dags dato vår eneste målvakt. Derfor er dette en posisjon hvor vi er sårbar. Man skulle gjerne ha spilt på et målvaktsteam. Men nå er vi ikke i den posisjonen, sier Lian.

Lørdag ettermiddag er det dags for det neste steget på veien mot det man håper skal ende i et opprykk. Da står Bardu på andre banehalvdel i Stangneshallen.

– Det er spennende å se hvordan de stiller. De har potensial til å overraske oss. Derfor må vi også sørge for å gjøre jobben i oppgjøret, sier Lian.

SKRYT: Kvinnetroppen, her representert ved Elisabeth Solheim, får skryt av trener Ketil Lian. Lørdag er planen å slå Bardu i Stangneshallen. Arkivfoto Foto: Øyvind Askevold Kaarbø