Det er nemlig ikke lenger så vanlig at lag i en nasjonal serie spiller sine kamper på gress. Unntaket er årets siste kamp mot Funnefoss/Vormsund tidlig lørdag ettermiddag. Mens vertene vil kjempe desperat for å berge plassen i divisjonen, mens HIL kan nå sesongens mål om medalje om årets siste kamp ender med tre poeng.

– Vi skal selvfølgelig gjøre hva vi kan for å hente hjem seieren fra dette oppgjøret. Det skal vi ha kapasitet til. Samtidig er vi nødt til å heve oss fra de svake innsatsene i de siste kampene, sier HIL-trener Rune Olsen.

Bambi på isen?

Etter det Harstad Tidende kjenner til, så har det vært diskutert hvordan man faktisk skal takle underlaget på Funnefoss gress. For dette er den eneste gangen denne sesongen at man absolutt bør ha såkalte gressko i kampbagen. Det er ikke Olsen sikker på at alle har.

– Det har vært et tema på treningene at gressko med større knotter på langt nær er noe som alle har. Mange har prøvd å låne dette til lørdagens kamp.Selv har jeg vært og sjekket hva jeg selv hadde tilgjengelig fra min egen karriere på 1980-tallet. Men det viste seg at det meste var kastet. Om vi faktisk er a jour med skotøyet er jeg faktisk usikker på, sier Olsen.

Han er også usikker på hva man skal kunne kreve av fotballspillere på 3.-divisjonsnivået.

– Nesten alle kamper i dagens fotball går på kunstgress. Da kan man jo spørre om man kan forvente at fotballspillere på dette nivået skal bruke flere tusen kroner på et par fotballsko som kun skal brukes en gang per sesong, spør treneren retorisk.

Han understreker at det i verste fall kan bety et handikap for det gjestende laget.

– Spiller vi på en våt gressbane, medfører det et handikap å ikke få godt nok feste, sier Olsen.

Dødelig duo

HIL stiller med 14 mann til kamp, og hadde et relativt fulltallig mannskap å velge ut i fra. De møter et lag som kjemper om å beholde plassen i divisjonen.

– Vi møter et sterkt spisspar i Kim Andre Brenna og Armin Sistek på topp. De har til sammen stått for 25 skåringer i årets serie. Det blir en nøkkel for oss å ikke slippe disse to inn i kampen.

SEIERSHUNGRIG: Rune Olsen håper på at hans mannskap kan avslutte sesongen med seier. Arkivfoto Foto: andreas Isachsen