Det sier Dag Jøran Olsen som en direkte kommentar på hoved- og assistenttrener Torkild Nilsens ganske så bekmørke betraktning av HILs a-lag. Her konkluderte han også med at han ikke har troen på den lokale fotballframtida. Det mangler både penger og 10-20 spillere for at man skal kunne etablere seg på et høyere nivå, mener treneren som spiller sin siste kamp i karrieren for de gulsvarte kommende lørdag.

– Jeg har lest hva Torkild sier, men ønsker på langt nær å svartmale situasjonen på samme viset. Personlig er jeg mer opptatt av årsakene bak utfordringene og hva man kan gjøre for å motvirke dem, sier Olsen.

Deler synet på trendene

Trendene som har blitt forsterket i lokalfotballen den siste tida kan Olsen være enig i.

– Det er riktig at langt flere enn tidligere ønsker å bruke mindre tid på fotballen. Men det gjelder først og fremst rutinerte spillere. Vi fikk eksempelvis inn seks unge spillere foran årets sesong. Ingen av disse spillerne kan beskyldes for å ha svak treningsmoral, sier Olsen, og fortsetter sin argumentasjon:

– Mange rutinerte spillere har gitt beskjed om at de ønsker å prioritere aspekter som skolegang eller familie i sterkere grad enn fotballen. Som HIL-spiller bruker man fire til fem dager av uka bundet opp imot vår virksomhet, uten kompensasjon. Vi er derfor nødt til å ha respekt for at en del av våre spillere ønsker å prioritere sin tid forskjellig enn hva som kanskje var tilfellet for få år siden, sier Olsen.

Han tilføyer også at den store skadebelastningen i spillerstallen er en av årsakene til at man sportslig sett ikke kjemper helt i toppen av årets 3.-divisjon.

– Hvorfor skadesituasjonen er så utbredt i år skal evalueres nøye i tida som kommer.

Økonomi

Nilsen peker også på næringslivet og spør om de har skjønt alvoret i situasjonen. Dit får han ikke Olsen med seg.

– Vi ønsker ikke under noen omstendigheter å skylde på byens næringsliv. Her er det vi som sitter med nøkkelen.De alt for få menneskelige ressursene i klubben som har jobbet med økonomi og marked har ikke maktet å selge produktet vårt godt nok. Men har klart å få nedbetalt 2 mill i gjeld slik at klubben nå står seg mye bedre. En utrolig god snuoperasjon over 2,5 år som gjør at de som i disse dager skal ut å selge klubben for 2018 har en mye hyggeligere jobb i vente.

Fokus framover

Han understreker at klubben nå har et klare fokuspunkter for den nærmeste framtida.

- Vi jobber hardt og skal sette sammen en stall med spillere i januar som vi vet kommer til å levere stabilt og som har lyst å trene mye. Om denne sammensetningen av spillerstallen blir god nok til å vinne ligaen får komme i andre rekke når vi ser hvor mye midler vi får til rådighet.