At 15- åringer Margrethe Granhus Edvardsen skulle komme hjem med hele tre gullmedaljer, hadde verken hun selv eller trener Nina Røberg regnet med på forhånd.

Klarte å nullstille

– Jeg hadde håpet på gull i en av klassene, men at det skulle bli tre var langt over forventningene. Det jeg er mest fornøyd med er at jeg klarte å nullstille mellom kampene som kom veldig tett, noen av dem gikk jeg nesten fra den ene matten til neste for å gå ny kamp, forteller trippelvinneren.

– Det var også ekstra gøy å ta disse gullmedaljene siden jeg denne gang møtte gode motstandere jeg ikke har møtt før fra både Danmark og Finland, sier Margrethe, som har lyst til å satse videre på kickboksingen.

– Jeg er fortsatt for ung, men målsettingen er å komme meg inn på landslaget som senior. Da må jeg trene mye mer, men det er jeg både forberedt og innstilt på å gjøre for å lykkes, sier hun.

En god egenskap

Trener Nina Røberg sier Margrethe har tatt mange steg fremover som kickbokser.

– Kampene hun vinner i helga kommer som følge av at hun fokuserer så sterkt på oppgavene hun må løse igjennom kampene.

– Min oppgave som trener er å coache henne underveis når jeg ser at hun trenger hjelp. Hun hørte på det jeg sa, og at hun evner å lytte til de rådene jeg gir henne underveis, er en god egenskap for en ung utøver, sier Røberg som selv hentet seg en gullmedalje i klasse pointfight damer minus 55 kilo.

Første gullmedalje

– Jeg møtte en dansk motstander som er mye yngre enn meg selv. Hun ledet innledningsvis, men jeg tenkte at dette skal jeg søren meg ikke tape.

– Heldigvis klarte jeg å dra i land en 18–15 seier, som sikret meg mitt første gull i Scandinavian Open

– Tidligere har jeg tatt flere sølv- og bronsemedaljer i dette stevnet, sier Røberg.

Også Røbergs datter Celine kapret gullet i sin juniorklasse. Dermed endte den totale medaljefangsten for de fire utøverne fra Tjeldsund Kickboksing Klubb på 5 gull, 1 sølv og 3 bronse.

trippelvinner: Margrethe Granhus Edvardsen slo til med tre gullmedaljer. Foto: privat
første gull: Nina Røberg tok sitt første gull under Scandinavian Open. Foto: privat