Bildet av innbytterbenken på et tilfeldig tidspunkt i onsdagens serieåpning underbygger hvorfor trener Ketil Lian mener håndballjentene er bedre rustet for å rykke opp enn for ett år siden. Samtlige kan gå inn på banen uten at Harstad svekkes.

Og tro ikke at de som spilte er noe dårligere.

– Forsterket

– Vi kan rullere på to jevngode seksere. Uten tvil er vi et bedre lag denne sesongen enn da vi vant i fjor, men misset i kvalifiseringen, sier Lian.

Harstads målsetting er opprykk til allnorsk 2.-divisjon, men har ikke tatt spesielle grep etter fiaskoen i den avgjørende opprykkskampen i vår. Lian bygger videre.

– Vi har ikke gjort noe spesielt, men stiller sterkere fordi noen av de vi fikk inn mot slutten av forrige sesong er med fra begynnelsen i høst. Vi har også fått tilbake en god spiller som Karina Lindstrøm fra Junkeren, sier han.

Utfordringen er målvaktsposisjonen. De rutinerte og solide sisteskansene Marthe Røisland og Linn Orre er ute. 18-åringen Emike B. Bakklund er alene om jobben.

Ingen målestokk

Sesongens første seriekamp i 3.-divisjon var mot klubbens eget andrelag, som består av spillere hvis mål med idretten er å ha det gøy. Det ble som ventet ingen målestokk. Harstad vant 40-11. De kunne fort skåret mange mål flere, og burde unngått noen svært lettkjøpte baklengs.

– Vi får nok flere svar mot Bardu neste helg, og uka deretter mot Ankenes, men det er godt å være i gang. Jeg er også fornøyd med måten kampen ble gjennomført. Jentene fulgte planen. De spilte til tider godt i forsvar, og fikk derfor kjørt angrep med tempo enten på rush eller med fart i ballen, bevegelse og trykk mot etablert forsvar, sier Lian.

– I slike kamper handler det om ikke å slippe seg nedpå, som er vanskelig, og det klarte jentene å unngå i all hovedsak.