Trener Margunn Haugenes syns virkelig at Medkila-spillerne fortjente uttelling. De første 18 serierundene ga 16 tap og ingen seirer. På det 19. forsøket ville det seg endelig.

– Vi slo Røa på grunn av den jobben vi har gjort uke inn og uke ut. Det er ikke alltid vi har prestert, og i enkelte kamper har vi ikke vært i nærheten av motstanderne, men det er også mange kamper hvor vi ikke har hatt noen marginer med oss. Derfor var seieren søndag ufattelig deilig, sier Haugenes.

Klarte å knekke koden

Medkilas andre seier noensinne over Røa, den eneste på ti forsøk inntil søndag kom i 2013, er gull verdt for en tynnslitt selvtillit.

Treneren nøt spesielt å se tryggheten i forsvarsfireren, som har vaklet i hele sesongen.

– Vi ser nå at når vi er gode defensivt da kommer også det offensive. Stort sett syns jeg vi var veldig bra på veldig mye, og gledelig at vi skapte sjanser. Det har vi slitt med i år, sier hun.

– Må bruke gleden

Etter kampslutt søndag tørket kaptein Ida Fikseth Fossem tørket noen gledestårer. De fortalte alt.

– Jeg var sliten og det ble litt mye på en gang, sier hun om scenene etter 1-0-seieren.

Hun har vært med på utrolige snuoperasjoner de foregående sesongene, og vet at Medkilas historier viser at ingenting er kjørt før all teori er borte. Det er tre poeng opp til Grand og fire poeng til Kolbotn på sikker plass. Sistnevnte har ikke vunnet på åtte kamper og er i fritt fall.

– Vi trenger antakelig to seirer til. Jeg vet ikke hvor stor sjansene er denne gang, men vi har fortsatt muligheten og ingenting å tape. I beste fall klarer vi å berge plassen også i år, sier hun.

– Tar en kamp om gangen

Medkila har en svak målforskjell og må ta igjen åtte mål på tre kamper for at den ikke skal bli utslagsgivende i duellen med Grand. Kolbotn må passeres på poeng.

Trener Haugenes bruker ikke energi på ulike resultatscenarioer, og vet at hun får ikke påvirket annet enn det Medkila selv kan prestere.

– Håpet lever, men for å være kjedelig: Vi tar en kamp om gangen.

– Nå nyter vi den fantastiske følelsen av tre poeng, og så vet vi samtidig at vi må prestere på topp også neste helg og i de kommende kampene, sier hun.

GLEDE: Kaptein Ida Fikseth Fossem og Louise Normann strålte da sesongens første seier var sikret. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø