Kampen mellom HIL 2 og Medkila var drøye timen gammel da HIL-spissen gikk i duell med Medkila-keeper Espen Johansen. I duellen dem imellom gikk HIL-spissen rundt i lufta og landet på hodet og nakken. Deretter ble han liggende urørlig på kunstgresset på Borkenes stadion.

– Du kan nok spørre de aller fleste foreldre om akkurat dette. Men situasjoner som dette må nok være det aller verste som en forelder er vitne til, sier Lindquist

– Grusom opplevelse

Han legger ikke skjul på at mange tanker gikk igjennom hodet da sønnen lå igjen urørlig i motstandernes 16-meter.

– At ungene skader seg er det lite som er verre enn. Derfor brukte man mye energi på å orientere seg om hva som skjedde. Man hadde jo også lyst til å løpe ut på kunstgresset med en gang. Likevel klarte man å beherske seg, erindrer Lindquist.

Han var også glad for at sønnen ble vel ivaretatt med en gang den dramatiske hendelsen skjedde.

– Heldigvis var det både en kirurg og en anestesisykepleier som befant seg blant tilskuerne. Derfor fikk Fredrik god oppfølging fra skaden inntraff til han ble hentet av ambulansepersonell 15-20 minutter senere og fraktet til sykehus.

– Stor lettelse

Senere på ettermiddagen kom beskjeden som viste at alt hadde gått bra med det 17-årige fotballtalentet.

– Beskjeden var at røntgenbildene ikke viste brudd, men bare en kraftig forslått nakkeregion. Å få den beskjeden om at alt faktisk hadde gått bra var en stor lettelse, sier Lindquist senior.

For Fredrik ble det en rolig dagen derpå hjemme i senga. Han er veldig klar for å returnere tilbake til fotballbanen så snart som mulig.

– Jeg satser jo på å være tilgjengelig for spill når Harstad tar imot Lillestrøm 2 til a-kamp på lørdag, sier HILs kjappe offensive spiller.

Han er også klar på at dette på ingen måte skremmer han fra å fortsette fotballsatsingen.

– Jeg har lyst til å nå så langt som jeg kan med fotballen. Derfor er jeg også villig til å jobbe hardt for å nå mine mål på fotballbanen, sier HIl-spissen.

FAKSIMILE: Faksimile fra Harstad Tidende 9. september.