Godfølelsen fra lørdag forsvant ganske raskt i søndagens kamp mot Alta 2. Harstad ble knust og reiste hjem med 21-30 i bagasjen.

Det var kanskje et varsel lørdag da Harstad slet for å slå Bossekop. Søndag gikk det til de grader skeis. Igjen slet Harstad med å komme ut av startblokka, og fem minutter før pause ledet Alta med sju mål.

Vondt skulle bli verre. Harstad kom aldri nærmere Alta enn seks mål i andre omgang. Sondre Andreassen så rødt med snaut 19 minutter igjen å spille, og vertene ledet på det meste med ti mål da Stian Parken skåret tre av fire mål da Alta 2 gikk fra 24-18 til 28-18 i løpet av en periode på drøyt tre minutter.

Harstad-trener Nyland skjønte at det kom til å bli tungt.

– Med kun åtte utespillere tilgjengelig er det tøft med dobbeltkamper. Når vi i tillegg fikk et rødt kort, og Espen Saue skadd, hadde vi lite å gi og ingen muligheter for bytter. Da ble det mange slitne bein utpå banen, sier han.

Duoen Stian Parken og Fredrik Bruer sto for 19 av Altas til sammen 30 mål.