Episoden skjedde midtveis i andre omgang i kampen mellom Medkila og HIL B på Borkenes kunstgress søndag ettermiddag. Lindquist jaktet en ball som ble lagt inn fra høyre, keeper kom ut for å bokse ballen vekk. I duellen mellom de to gikk Lindquist rundt i luften og landet på hode/nakke. Han ble liggende urørlig på bakken. Dommer Espen Ludviksen hadde allerede blåst for offside, men valgte å stoppe kampen umiddelbart da han skjønte at Lindquist trengte behandling.

Ambulanse tilkalt

Kampen ble stoppet i nærmere en halv time. Heldigvis var det en lege blant publikum, som kom til og tok seg av den skadde. Han ringte straks etter ambulanse som ankommer fra UNN Harstad etter 15–20 minutter.

– Dette er hendelser vi ikke ønsker skal skje på fotballbanen, men som dessverre hender av og til. Det så stygt ut. Nå får vi bare håpe at det går bra med Lindquist, var omkvedet blant de vi snakket med.

Sendt i røntgen

Søndag kveld viste det seg heldigvis at Lindquist kunne skrives ut av sykehuset.

– Røntgenbildene viste ingen tegn til brudd, men ifølge legene har jeg slått nakken kraftig. Jeg husker ikke så mye fra selve hendelsen, men registrerte at jeg ble tatt hånd om av lege. Nå håper jeg å komme meg på trening så raskt som mulig, og kanskje rekker jeg a-kampen mot Lillestrøm 2 til helga, sier en optimistisk Fredric Lindquist.

Fortjent

Kampen mellom de to lagene bar preg av at dette både var årets siste seriekamp, samt en match helt uten betydning for begge lag. Lavt tempo, mye upresise pasninger og en innsats begge lags trenere neppe kan være særlig fornøyd med.

At Medkila til slutt stakk av med alle tre poengene var høyst fortjent da laget alt i alt var det minst dårlige.

scoring: Marcus Ursin Ingebrigtsen fastsatte sluttresultatet til 3-1 med sin heading i mål. Foto: andreas Isachsen
jubel: Medkila-trener Thomas Bergland slapp jubelen løs da Medkila tok ledelsen like før pause. Foto: andreas Isachsen