Harstad reiste til Alta for å møte Bossekop i det som var sesongens første kamp. Etter nedrykket fra allnorsk 2.-divisjon i fjor, var det viktig for spillende trener Daniel Nyland å starte årets sesong med en seier lørdag.

Likevel var det Bossekop som tok føringen, og til pause ledet hjemmelaget 16-11 over Harstad. Andre omgang begynte med ei utvisning for Harstad før snuoperasjonen kom i gang. På tampen skåret Harstad de tre siste målene, og den høyreiste backen Thomas Hansens ble matchvinner med sin fulltreffer til 29-28.

Slurvet og stresset

– Dette var en skikkelig slitekamp. Få spillere var i troppen, og vi manglet to viktige spillere. Lennart Edvardsen og Kenneth Fredheim var ikke med på grunn av jobb og skade. I første omgang tok vi ledelsen tidlig, men vi slapp oss nedpå. Vi ble slurvete, og stresset for mye. Da ble det både for mange personlige- og kollektive feil, og vi fikk en tøff jobb da vi ut til andre omgang for å slå tilbake, sier Nyland.

Innhenting

Harstad maktet å snu kampen, og klarte helt på slutten av kampen å ta ledelsen. En knepen ettmålsseier, 28-29, var fasiten etter 60 spilte minutter.

– Vi har et lag med høyere snittalder sammenlignet med Bossekop, og har flere rutinerte spillere. Vi falt ikke nedpå selv om vi lå under, og vi ga aldri opp i løpet av kampen og kjempet videre. Spesielt Thomas Hansen og Chris André Næss viste seg virkelig fram, sier Nyland.

– I de siste minuttene, hvor vi hentet oss inn, klarte ikke Bossekop å holde roen. De slet med å holde på ledelsen de fire siste minuttene, og derfor snudde vi kampen helt på slutten. Da ble det veldig synlig at vi var et mer rutinert lag, legger han til.

– God sesongstart

Harstads spillende trener mener innhentingen var viktig.

– Det ble en såpass knepen seier at seieren nesten ble litt surrealistisk. Det var svært deilig å vinne etter at vi hadde jobbet godt i andre omgang. Å ha spillere som er villig til å jobbe hardt for å snu en kamp, selv om vi ligger under med mange mål, er kjempeartig å se for meg som spillende trener. Det er en god egenskap å h a for et lag, sier han.

– Seier i første kamp betyr mye for sesongen, og nå skal vi bygge videre på godfølelsen. Vi fikk kjøre vårt spill, og styrte tempoet i spillet, forteller Nyland, som selv ble toppskårer i oppgjøret med sine 10 mål.