Forrige gang Harstad spilte mot Skjervøy, på hjemmebane i juni, ble Harstad-spillernes prestasjoner beskrevet som et festspill. Syv mål på seks forskjellige målscorere var fasiten etter oppgjøret hvor HIL rullet ut hele angrepsbatteriet. I nydelig vær rullet HIL ut hele angrepsbatteriet, og etter bare 35 minutter sto det allerede 3–0. Lørdag var det en helt annen kamp som ble spilt, og Olsen er ikke nådig med ordene etter det skuffende tremålstapet.

– Dette er den dårligste kampen jeg har vært med på i år. Vi var forferdelig dårlig, sier han.

Slakt

Det er først og fremst innsatsen til spillerne som Olsen mener ikke er akseptabel.

– Det var skuffende å se på denne kampen. Blant spillerne var det rett og slett lite energi. Det var sløvt og slapt. Vi møter et lag som må ha tre poeng for å overleve, og da krever det mer av oss. Vi måtte matche motstanden, og gjorde vi ikke. Vi var giddeløse, noe som er både frustrerende og skuffende. Slik kan det overhodet ikke være, sier han.

Sammenlignet med forrige oppgjør mellom Harstad og Skjervøy var kontrastene store.

– Da vi vant 7–2 hadde vi innsats, vilje og troen på poeng, noe som ikke var til stede denne kampen. De siste kampene har vi bare blitt dårligere og dårligere. Mot Senja var vi ikke god, og dette var en mye dårligere kamp, sier Olsen.

– Som trener tar jeg på meg ansvar, siden jeg ikke fikk spillerne til å prestere bedre. De siste ukene har vi hatt lite folk på trening. Vi må opp noen hakk, legger han til.

– Elendig

Olsen mener at alt annet enn tre poeng borte mot Skjervøy ikke var godkjent.

– Vi var altfor dårlig, men samtidig var det en jevn kamp. Det sier også litt om motstanden. Skjervøy er den svakeste motstanderen vi har møtt på lang tid, og det sier noe om situasjonen vi er i. Det sier noe om hvor dårlig vi spilte. Spesielt i første omgang var vi dårlig over hele linja. I andre omgang reiste det seg i en liten grad, men det var fortsatt slapt, sier HIL-treneren.

Olsen mener Harstad hadde svært lite å stille opp med.

– Vi skapte svært få målsjanser, og det holder ikke i det hele tatt. To av Skjervøys mål kommer helt på slutten, noe jeg forstår, men vi har folk i angrep som bidro svært lite. Vi hadde forferdelig mange personlige feil som skapte overganger og sjanser imot oss. Skjervøy hadde ett våpen, og det var en stor spiss fremme i angrep. Det vet vi, men likevel klarer vi ikke å ta ut han heller. Prestasjonene var rett og slett elendig, sier han.

Skal forbedres

Neste helg spiller Harstad mot Lillestrøm, i det som er sesongens siste hjemmekamp. Da forventer Olsen en helt annen innstilling av spillerne sine.

– Vi må opp et par hakk før neste hjemmekamp. Mot Skjervøy spilte vi langt under

pari, og slik kan vi ikke ha det når vi møter Lillestrøm 2. Vi må avslutte sesongen med verdighet, og vi må gi tilhengerne en god følelse på slutten av sesongen. Jeg forventer mer av spillerne, og vet hvor god vi kan være, sier han.