Det sier sportslig leder i Harstad IL, Dag-Jøran Olsen. Han understreker at et slikt løp har et videre perspektiv enn å sanke nok poeng til å vinne divisjonen.

– Etter at vi rykket ned i 3.-divisjon har det skjedd en spissing av divisjonssystemet. Fire 2.-divisjonsgrupper har blitt til to. Det betyr det er sportslig tøffere å kunne rykke opp enn tidligere. Men det krever også sitt å være forberedt på det økonomiske løftet som skal til. For det er betydelig, mener Olsen.

Store budsjetter

Den sportslige lederen har representert HILs mann i serieforeningen som samler 2.- og 3.-divisjonslagene innenfor norsk fotball. Her møter han på representanter som kan framvise omsetningstall i en annen liga enn hva som er tilfellet for HIL.

– Det finnes Postnord-lag i 2.-divisjon som har et samlet budsjett på rundt 20 millioner kroner, sier Olsen om klubber som har ambisjoner om spill i 1.-divisjon.

Han har gjort seg opp noen tanker om hva som kreves på den økonomiske fronten om man skal se for seg et langsiktig framtidig liv en divisjon høyere enn i dag.

– Skal vi klare å etablere oss i 2.-divisjon, så tror jeg på at man må ta høyde for en omsetning på i mellom 6 og 8 millioner kroner, sier Olsen.

– Ingen tiggerferd

Han mener også at det er potensial for å få dette til i regionen i framtida.

– På sikt bør dette absolutt være mulig å kunne få til. Det er en utrolig region vi bor i. Jeg har troen på at vi på sikt skal kunne være i posisjon til å klare dette, mener Olsen.

HILs sportslige leder er klar på at denne ballen ligger på klubbens banehalvdel.

– Den sportslige delen og den økonomiske biten går hånd i hånd. Samtidig er det slik at det ikke blir aktuelt å gå på noen tiggerrunde til næringslivet. Det fungerer ikke i 2017, sier Olsen, før han fortsetter argumentasjonen:

– Vi venter ikke på noen. Som klubb er vi selv ansvarlig for å utvikle og levere et produkt som næringslivet ønsker å støtte opp om. For oss handler det om å levere, både på og utenfor banen. Mjølner tar seg til 2.-divisjon denne sesongen. Så tror jeg på at vi er neste laget fra regionen til å rykke opp til dette nivået. Det er rom for oss begge i 2.-divisjon, sier Olsen.

FOKUS: Sportslig leder Dag Jøran Olsen mener at et økonomisk fundament må være på plass om laget skal etablere seg en divisjon opp. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø