Bunnlaget Skjervøy hadde lite å stille opp med da HIL rullet ut hele angrepsbatteriet, og etter bare 35 minutter sto det allerede 3–0. Hjemmepublikum ble vitne til et dominerende HIL-lag, men når HIL spiller mot samme lag på bortebane på lørdag mener Magnus Kjelseth det raskt kan bli en annen kamp.

– Jeg forventer at det blir beintøft. Skjervøy er rett over nedrykksstreken, og kjemper for å bli i divisjonen. De tror helt sikkert at det skal være mulig å ta poeng mot oss, og de blir å gi absolutt alt. Da må vi være klar for det. Det er ikke noe automatikk i at det blir samme type kamp som forrige gang, selv om vi absolutt kan klare å gjenta det, sier han.

Slå tilbake

Etter fem kamper på rad uten tap ble det et 1-2-tap for Senja forrige helg. Kjelseth mener vilje og trykk var en betydelig faktor for at Harstad ikke klarte å ta poeng mot de blåkledde, og kapteinen frykter at Harstad skal gå i samme felle borte mot Skjervøy.

– At Senja vant var det naturligvis flere sammensatte grunner til, men den viktigste var at Senja ville litt mer enn oss. Det så ut som de hadde fryktelig lyst på å sikre andreplassen, og på å ha en teoretisk mulighet til å gå forbi Mjølner. Med tanke på tabellplassering hadde vi egentlig ikke så mye å spille for. Hvis vi skal ta poeng mot Skjervøy må vi ønske mer, sier han.

Viktig sesongslutt

Kjelseth mener at Harstad må gi alt for å ta flest mulig poeng i seriens tre siste kamper, selv om de har liten betydning.

– Vi må tenke at neste sesong allerede har startet. De tre siste kampene må vi bruke på å bli bedre samspilt, og på å utvikle oss som lag og spillere, selv om det kanskje har lite å si for tabellplasseringen. Jeg ønsker å vinne hver eneste kamp, og den holdningen må vi som lag ha med oss i kampene ut denne sesongen, sier Kjelseth.

At spillerne ikke ville nok var likevel ikke den eneste bekymringen Kjelseth tok med seg etter Senja-kampen.

– Vi er ikke nok samspilte, for vi har lite folk på trening. Sykdommer og skader har gjort at vi ikke har fått spille nok sammen, og spillere har vært bortreist i forbindelse med jobb og skole. Dersom vi skal ta steg til neste år er dette noe som må bli bedre, sier Kjelseth.