Det sier trav-ildsjel på Sortland, Hanne Næss. Hun har fulgt nøye med i serien av artikler som har preget den lokale sportsseksjonen i senere tid. Hun mener at det er på høy tid å kunne rette fokuset mot det som faktisk er grunnen til at det nordnorske travmiljøet er sammensatt, nemlig travsporten.

– Jeg synes at det har utviklet seg til å bli en drøy greie, hvor man har rettet harde angrep mot enkeltpersoner. Uansett hvilket ståsted man har og travpolitiske meninger som man står for, tenker jeg at det er på høy tid å moderere seg i denne debatten, sier Sortland-kvinnen.

Les også - Lederen i Nord Norge Travforbund: - Nekter å la meg knekke

Sto midt i det

Tilbake i 2010, da det sist var godt kok og høyt engasjement i det nordnorske travmiljøet, kjente Næss på hvor tøft det var å stå inne i stormens øye. For da var Næss leder for det som ble det da nyoppstartede Møysalen travlag.

– Det var ikke noe godt. Vi var en entusiastisk gjeng som ønsket å danne travlag. Men reaksjonene og motbøren var så voldsom. Vi har felles interesse, og skal leve sammen etterpå. Og miljøet har ikke akkurat spilt hverandre gode denne gangen heller, sier Næss.

Hun reagerer likevel på at det i denne prosessen har kommet to utspill hvor lojaliteten har blitt kastet på båten.

– Både banemester Magnus Helstrøm og de tre NNTF-representantene har ikke vært lojale overfor vedtak som er blitt gjort. Dette reagerer jeg sterkt på, sier Næss.

Les også: – Vi har fått streng beskjed om å ikke snakke med deg. Men her er vi

Tror på framtida

I den demokratiske prosessen som nå står foran delegatene under lørdagens ekstraordinære møte i Totonor, håper hun på at nordnorsk travsport samler seg om det som hun mener bør gis næring i tida framover.

– Personlig håper jeg at utfallet blir nye koster i Totonor-styret. Men uansett hva utfallet blir, så vil jeg ha respekt for at flertallet har talt. Derfor bør fred og fordragelighet igjen råde i nord etter at avstemmingsresultatet er offentliggjort, mener Næss.

– Har du troen på nordnorsk travsport i framtida?

– Ja, det har jeg. Selv driver jeg med avl av kaldblodstravere, og har troen på at den sportslige framtida er lovende for Nord-Norge, sier Næss.