Kraftcupen arrangeres 17.-19. november i fire idrettshaller. Arrangøren prøver å ta tak etter den skuffende oppslutningen i fjor da bare 62 lag deltok, og samtidig det andre året med fallende interesse.

Karina Lindstrøm er ny turneringsleder. Hun har fått i stand en avtale med den tidligere håndballprofilen Anja Hammerseng-Edin, som skal holde foredrag for deltakere med foreldre og trenere fra 11-12-årsklassene og eldre.

Vil hente profiler

– Vi håper at Hammerseng-Edin skal bli et trekkplaster. Som arrangør ser vi at det må tilbys noe ut over kamper. Landsås har konsert. Vi forsøker en ettertraktet foredragsholder, sier Lindstrøm.

Hammerseng-Edin har spilt 59 landskamper for Norge, og har både EM-sølv og VM-bronse på merittlista. Hun har også spilt Champions League-finaler, og har flere norske serie- og cupmesterskap.

Tidligere har Harstad Håndballklubb forsøkt å lokke deltakere med vanndisko og andre sidearrangementer, som ikke har gått helt hjem hos deltakerne.

– Vi håper å skape en tradisjon for å hente inn ettertraktede profiler, som har et godt budskap til unge spillere. Jeg kjenner Hammerseng-Edin fra Tusse Håndballskole, og hun var den som inspirerte både meg og søsteren min (Malin Lindstrøm, vår. anm.) til å velge toppidrettsgymnaset i Telemark. Hun er et fantastisk menneske, og jeg tror knapt det finnes en bedre person når vi skal teste ut om denne type ekstratilbud for deltakerne i cupen, sier Lindstrøm.

Takle motgang

Mental trening blir stadig viktigere i idretten. Hammerseng-Edin skal sette ord på tankene og følelsene idretten drar med seg, og tar med en verktøykasse som forteller hvordan spillere, foreldre og trenere skal håndtere «talentenes indre kamp», som er navnet på foredraget.

– Det er ikke så enkelt for mange når motgangen kommer og mørketiden er som tyngst, eller rett og slett når du har bommet på de fire siste skuddene og lurer på om du tør ta ett til. Da må du finne styrkene, og Hammerseng-Edin vil gi oss innblikk i teknikker som kan brukes av spillere, trenere og foreldre. Vi kan ta inn 600 tilhørere i Stangneshallen, og håper på fullt hus, sier Lindstrøm.

Bytter helg

Arrangøren har fått midler fra Harstad kommune til å løfte cupen, som har hatt varierende deltakelse etter høydepunktet med 101 lag for ti år siden. Senest i 2012 ble turneringen avlyst. I tillegg til å hente inn Hammerseng-Edin, flyttes tidspunktet for å unngå krasj med et større kulturarrangement for mange i samme aldersgruppe.

Turneringsleder Lindstrøm og styreleder Tande håper det gir positivt utslag.

– Vi har et mål om 85-90 påmeldte lag, og har samarbeidet godt med kommunen og håndballforbundets region i landsdelen for å få det til, sier Tande.

TREKKPLASTER: Anja Hammerseng-Edin kommer til Harstad. Foto: Pressefoto