I lørdagens kamp på kunstgresset viste Soif hvem som var sjefen helt fra start. I første omgang foregikk spillet på Morilds banehalvdel, men hjemmelaget slet med å utnytte målsjansene. Soif hadde et sted mellom 10 og 15 hjørnespark som heller ikke resulterte i noe som helst, men de fortsatte å presse. I omgangens siste minutt klarte endelig Tony Molund å sørge for at hjemmelaget kunne gå til pause med en 1-0-ledelse.

Veteranen herjet

Peptalken i garderoben hadde sannsynligvis gjort noe med begge lag, for både Soif og Morild startet atskillig friskere. Hjemmelaget hadde fortsatt kontrollen på banen, og veteranen Arild Heitmann var en konstant trussel for Morilds forsvar. Etter 10 minutter kom den første scoringen, og 11 minutter senere sendte han hjemmelaget opp i en 3-0-ledelse. Mot slutten av kampen brente han en straffe, men det må antakelig skrives på kontoen for fair play. Svært få skjønte hvorfor det ble dømt straffe i situasjonen der Arild ble felt. På overtid kunne 16-åringen Adrian Bergvik Sørensen feire sitt første mål for A-laget da han la på til 4-0 etter et flott innlegg fra Andreas Berg.

Viktige poeng

Det var med andre ord en god dag på jobben for Soif, og trener Tor Anders Hustad var fornøyd.

– Vi trengte både poengene og følelsen av å lykkes. Soif var i dag et lag som hadde lyst til å løpe og vinne dueller. Vi har i år slitt med å score mål, og det så vi tydelig i første omgang. Men vi fortsatte å presse, for vi visste at målene måtte komme. Nå har vi to kamper igjen med Høken borte, og i siste kamp spiller vi mot Leknes hjemme. Jeg ser det som realistisk å vinne begge kampene, spesielt hvis vi kan stille med fullt mannskap i den siste kampen.

TRUSSEL: Også i første omgang var Soif-veteranen en trussel for Morild-forsvaret.