Mandag kveld ble siste finpuss gjort, og frivillige i Trondenes Skytterlag sto andektige i en innbydende skytehall.

– Det er nesten at jeg får tårer i øynene når jeg ser forandringen fra vi begynte i januar til anlegget nå er klar til å bli tatt i bruk, sier Kjøsnes.

Ildsjel roses

Mange timer med frivillig arbeid er lagt ned. Sportslig leder Lars Lian har sjekket dugnadsprotokollen.

– Vi hadde 1.300 dugnadstimer før ferien, og det har vært et sted mellom 300-400 timer i høst. Vi nærmer oss 2.000, sier Lian.

Ildsjelene er ikke i tvil om at det er verdt hvert eneste minutt med jobb når de nå ser resultatet.

– Mange har deltatt og noen har gjort mye, men spesielt ett medlem har gått i bresjen. Uten innsatsen til Olav Børve ville ikke hallen stått ferdig i dag, sier Tom Marius G. Kalvik, varamedlem og en av lagets mest profilerte aktive.

– Helt konge

Banen har ti skiver. Tilsvarende kan ikke mange vise til innendørs i landsdelen. Tre toaletter er pusset opp. En stor kafeteria, der kvinnegarderoben til svømmehallen var tidligere, er på plass med mulighet for direktevisning av skivene for dem som ikke er på standplass. På sikt kan arealet bli doblet hvis også den gamle garderoben for menn kan tas i bruk. Et kjøkken er disponibelt, og i selve hallen er avtrekket oppgradert, gulv lagt over bassengområdet og veggene malt lyse og trivelige.

– Hallen er helt konge. Vi går til konstant 17 grader pluss fra 17 grader minus på det verste før vi fikk varmet opp lokalet på Heggenkollen. Og så slipper vi gå ut i snøfonna for å tisse, humrer Kjøsnes.

Åpning tirsdag

Skytterlaget er ikke i tvil om at det nye anlegget vil slå positivt ut for rekrutteringen.

– Det står nærmest folk og banker på døra med spørsmål om når de kan begynne, sier Kjøsnes.

Også tidligere skyttere er i ferd med å droppe vinterdvalen.

– Vi vet om folk som ikke har skutt på flere år. En av dem var innom søndag kveld. Han dro hjem for å gjøre klar børsa for å kunne begynne igjen, sier Kalvik.

De første offisielle skuddene falt tirsdag i forbindelse med den kommunale arbeidsmiljøkonferansen. Skytterlaget stresset med å bli ferdige slik at åpningen kunne finne sted med kommunens ansatte til stede.

– Vi har samarbeidet godt for å få til dette prosjektet, og tenkte det kunne være en hyggelig gest, sier Kjøsnes.

Tett program

Det aller første skuddet ble løsnet allerede for fire uker siden da sportslig leder Lars Lian skulle teste kulefangeren.

– Den traff i tieren og kula havnet i bøtta slik den skulle, sier han.

Sist helg ble samtlige skiver og elektronikken testet. I ukene fremover vil det gå slag i slag.

Om to uker starter bedriftscupen med 20 påmeldte lag. 15 lag står på venteliste. Uka etter finner høstens skyteskole for ungdom sted med ti elever. Ytterligere ti får begynne til våren, og nybegynnerkurs er planlagt også neste høst.

21. oktober er de øvrige skytterne i Nord-Norge invitert på åpningsstevne.

– Da vil de få oppleve en av de fineste innendørsbaner i Nord-Norge, mener Lian.

Tom Marius G. Kalvik har besøkt svært mange arenaer i nord. Han er enig.

– Vi har også den desidert beste lokaliteten for et vinterstevne slik at familier kan være samlet. Nord-Norges tredje største kjøpesenter er fire minutter unna i gangavstand. Her er det noe både for skytegale og shoppinggale slik at hele familier kan ta turen, sier Kalvik.

INNGANG: Kanebogen svømmehall-skiltet er fjernet og erstattet med logoen til Trondenes Skytterlag. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
PRØVESKUTT: Samtlige skiver er testet med prøveskudd og all teknikk ser ut til å fungere. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
GULV: Her var det en gang et svømmebasseng. Nå er det lagt gulv med belegg over flata der vannet skvulpet tidligere, og veggene er malt hvite. Lengst inn i hallen er det et stort lagerrom bak skyteskivene. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
VISNING: I kaféavdelingen kan publikum følge konkurranser skudd for skudd på direktevisning. Lokalet skal også brukes av skolefritidsordningen til Kanebogen skole. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø